NE MOŽE IM NIKO NIŠTA: Real na krilima Bejla i Karijusa osvojio treću uzastopnu titulu u Ligi šampiona!

Fudbaleri madridskog Reala šampioni su Evrope treću godinu zaredom, pošto su u finalu Lige šampiona na Olimpijskom stadionu u Kijevu pobedili Liverpul rezultatom 3:1.

Meč je rešio dvostruki strelac Garet Bejl. Velšanin je ušao u igru 61. minutu i sa dva pogotka rešio pitanje pobednika. Prvi, u 64. minutu bio je spektakularan, makazicama sa petnaestak metara, dok drugi u 83. ide na dušu golmanu Liverpula Lorisu Karijusu. Bejl je šutirao sa 25 metara, a Karijus dopustio da mu lopta prođe kroz ruke i uđe u gol.

I kod prvog gola Reala u 50. minutu, Karijus je bio glavni krivac. On je intervenisao u šesnaestercu, zatim probao da uposli rukom Lovrena, ali je pogodio Benzemu, od čije noge se lopta odbila pravo u mrežu!

Jedini gol za Crvene postigao je Sadio Mane u 55. Korner je izveo Milner, Lovren sjajno skočio i uposlio Senegalca na petercu, a ovom nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu.

Za Kraljevski klub to je 13. evropska titula, čime su još jednom potvrdili epitet najvećeg evropskog kluba i dodatno povećali razliku u titulama u odnosu na druge klubove. Madriđani su i u šestom finalu Lige šampiona u nizu trijumfovali.

Sa druge strane, Liverpul je u drugom uzastopnom poražen i ostao je na šest trofeja. Prethodni put, bolji u finalu bio Milan 2007. godine.

Liverpul je bolje, agresivnije, otvorio meč. Od starta je ekipa Jirgena Klopa imala inicijativu, u nekoliko puta zapretio, ali se Real dobro branio i čekao šansu iz kontre. Jednu takvu propustio je Ronaldo, koji je šutirao preko prečke sa desne strane.

Posle napada u naletima Crvenih, usledila je najizglednija šansa u 23. minutu. Milner je ubacio sa leve strane, Firminov šut iz okreta je izblokiran, lopta je došla do Aleksander-Arnolda koji je pokušao snažno, ali je Navas fenomenalno reagovao.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije dogodila se situacija koja je promenila dalji tok meča. Posle duela Ramosa i Salaha, Egipćanin je doživeo povredu ramena zbog koje nije mogao da nastavi igru. Od tog trenutka, Crveni su bili neprepoznatljivi, nisu uspevali da povežu igru do poluvremena što je Real iskoristio da preuzme inicijativu. U međuvremenu, i Madriđani su morali da prave prinudnu izmenu, Karvahal je povredio zadnju ložu i izašao.

Zanimljiva situacija do poluvremena viđena je pre kraj, kad je Benzemi poništen pogodak. Isko je centrirao, Ronaldo šutirao glavom, loptu je odbio Karijus pravo na nogu Francuza koji je zatresao mrežu, ali nije bilo promene rezultata. Na ponovljenom snimku, ispostavilo se da je Portugalac bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ako je prvih 45 minuta proteklo u taktičkom nadmudrivanju i ne tako interesantnoj predstavi, onda je drugo poluvreme donelo sve to. Delovalo je da su obe ekipe na teren izašle „spuštenih“ gardova i takva igra iznedrila je tri gola do 64. minuta.

Najpre je Benzema doveo Real u vođstvo u 51. minutu, posle velike greške Karijusa, koji je u nameri da uposli svog igrača pogodio u nogu Francuza, posle čega je lopta završila u mrežu. Ipak, nije se dugo čekalo na poravnanje – Milner je izveo korner, Lovren sjajno skočio i uposlio Manea, a ovaj sa pet metara savladao Navasa.

U 61. minutu, u igru je ušao Garet Bejl i ispostaviće se to je bio potez meča. Samo tri minuta kasnije, Velšanin je spektakularnim golom makazicama sa petnaestak metara savladao Karijusa i vratio vođstvo Realu, da bi u 83. minutu postavio konačan rezultat. Šutirao je sa preko 25 metara, lopta je išla pravo u Karijusa, ali mu je prošla kroz ruke i prevarila ga. Tada je pitanje pobednika bilo rešeno.

IZVOR: SK

Be the first to comment on "NE MOŽE IM NIKO NIŠTA: Real na krilima Bejla i Karijusa osvojio treću uzastopnu titulu u Ligi šampiona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*