ZAPADNI LONDON U EKSTAZI: Jokanović i Mitrović odveli Fulam u Premijer ligu!

Fudbaleri Fulama, naših Slaviše Jokanovića i Aleksandra Mitrovića, igraće sledeće sezone u Premijer ligi!

Fulam je u finalu plej-ofa savladao ekipu Aston Vile minimalnim rezultatom (1:0) i tako se pridružio Vulverhemptonu i Kardifu, koji su direktno obezbedili plasman u elitu.

Jokanović je na taj način drugi put uveo neku od svojih ekipa u Premijer ligu, pošto je sa Votfordom učinio isto pre nekoliko godina, ali je potom otišao iz kluba, dok bi sada trebalo da postane prvi srpski trener na Ostrvu.

Klub iz Londona se posle četiri godine vraća u prvu ligu, a za to će biti nagrađen sa skoro 200.000.000 evra u „najskupljoj utakmici na svetu“.

Meč na najvećem engleskom stadionu počela je u mirnom ritmu i, osim povremenih faulova i prekida, nije bilo previše uzbuđenja, sve do 23. minuta. Tada je Fulam stigao do prednosti gotovo ni iz čega – Sesenjon je dobio tešku loptu koju je uspeo da iskontroliše, a onda je uputio neverovatno dodavanje na desnu stranu ka Kerniju. Tim potezom je izbacio čitavu odbranu rivala, pre nego što je kapiten rutinski pogodio suprotni ugao za 1:0.

Desetak minuta kasnije Sesenjon se iznenada našao u prilici, nije uspeo da je realizuje, dok je na drugoj strani Džek Griliš bio najbliži da izjednači. Mitrović je u finišu prvi put došao do šanse, izblokiran je, pa je klub iz Londona na odmor otišao sa minimalnom prednošću.

Drugo poluvreme počelo je velikim pritiskom Aston Vile, koja je u nekoliko navrata pripretila, ali sve do 60. minuta nije stvorila veliku šansu. Tada je golman Fulama Betineli sprečio Griliša da izjednači nakon slaloma, dok je u 68. Johansen propustio da overi trijumf „domaćina“.

Samo minut kasnije postalo je mnogo teže za Jokanovićevu ekipu – Odoi je zaradio drugi žuti karton zbog neopreznog starta i Fulam je poslednjih 20 minuta igrao sa igračem manje.

Međutim, moglo je sve da bude drugačije da je neposredno posle toga Mitrović realizovao odličnu situaciju sa peterca, nije uspeo, pa se ušlo u dramatičan finiš. Uprkos brojčanom deficitu, Fulam je uspeo da sačuva prednost i potpuno zasluženo će sledeće sezone igrati u Premijer ligi.

B92

Be the first to comment on "ZAPADNI LONDON U EKSTAZI: Jokanović i Mitrović odveli Fulam u Premijer ligu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*