RIM U SUZAMA: Inter posle dramatičnog preokreta srušio Lacio i vratio se u LŠ! (VIDEO)

Fudbaleri Intera igraće naredne sezone u Ligi šampiona, prvi put posle sedam godina.

Milanskom velikanu bila je potrebna pobeda u poslednjem kolu protiv direktnog rivala Lacija u Rimu.

Inter je u tome uspeo posle velikog preokreta u završnici utakmice, na kraju je bilo 3:2.

Na stadionu Olimpiku bilo je svega, penala, autogolova, sumnjivih situacija, crvenih kartona.

Lacio je u 9. minutu stigao do prednosti autogolom Perišića. Sergej Milinković-Savič je u 25. minutu imao šansu da uveća prednost domaćina, ali je iz slobodnjaka pogodio „samo“ stativu.

Samo četiri minuta kasnije Dambrosio postiže gol za Inter i poravnava na 1:1. Usledio je mirniji period igre, sve do 41. minuta kada je Lacio ponovo došao u vođstvo. On je lepim udarcem savladao Handanoviča, pa su Rimljani na odmor otišli sa prednošću od 2:1. Vredi napomenuti da je SMS u nadoknadi imao još jednu priliku, ali je slovenački golman bio na visini zadatka.

Na startu drugog poluvremena srpski vezista propušta još jednu šansu. Lacio je nastavio sa dobrom igrom i bio je opasniji rival u tim trenucima, i tako je sve bilo do 75. minuta kada je počela prava drama u Rimu.

Sudija Roki je dosudio penal za Inter nakon što je Milinković-Savič ramenom igrao u svom kaznenom prostoru. Ipak, posle konsultovanja sa VAR tehnologijom, odluka je preinačena, pa Lacio nije bio žestoko oštećen.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije De Fraj ruši Ikardija i Roki ovoga puta opravdano pokazuje na belu tačku. Ikardi je iskoristio kazneni udarac i uveo meč u pravu ludnicu.

Minut kasnije Lacio ostaje sa igračem manje, pošto je Lulić dobio drugi žuti karton. Inter je nastavio sa atacima i već u 81. minutu preko Vekina stiže do preokreta i prednosti od 3:2. On je sjajno ispratio korner Marsela Brozovića i savladao nemoćnog Strakošu.

Rimljani su do kraja utakmice pokušali da stignu do boda vrednog LŠ, ali sem par kornera nisu ništa uspeli da urade. Drame je bilo do samog kraja, pa je duboko u nadoknadi isključen rezervni fudbaler Lacija Patrik.

Inter je na kraju stigao do velike pobede i zasluženo će posle sedam godina igrati Ligu šampiona. Lacio je sa druge strane imao takođe izvanrednu sezonu, ali su pre svega velikim kiksem protiv Krotonea ostali bez šanse da ponovo odmeravaju snage sa najvećim evropskim klubovima.

Sergej Milinković-Savić je odigrao ceo meč, dok je Dušan Basta sedeo na klupi.

 

Be the first to comment on "RIM U SUZAMA: Inter posle dramatičnog preokreta srušio Lacio i vratio se u LŠ! (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*