ČUDO SE DOGODILO: Neverovatni Dominik Tim prekinuo Nadalov čudesni niz na šljaci!

Dominik Tim napravio je veliko čudo u 1/4 finalu Mastersa u Madridu.

Austrijanac je prekinuo nestvarnu seriju Rafaela Nadala od 21 pobede i 50 uzastopno osvojenih setova na šljaci.

Tim je slavio sa 2:0 (7.5, 6:3). Ovo je bio njihov osmi međusobni duel i treća pobeda Austrijanca.

Dominik je odigrao sjajan meč. Od samog starta igrao je hrabro i nije ga ni malo uplašilo što se prekoputa njega nalazi kralj šljake, Rafael Nadal.

Tim je do prvog seta došao solidnim prvim i odličnim drugim servisom, napadao je, a forhend je radio kada je trebalo. U sedmom gemu je napravio brejk, nakon što je već u prvom gemu imao dve brejk prilike.

Izgubio je svoj servis za 5:5, ali onda već u narednom gemu pravi novi brejk koji uz malo sreće potvrđuje hrabrom servis-volej kombinacijom, pa potom i as udarcem.

Tim nije posustajao ni u nastavku meča. Već u trećem gemu pravi brejk i stiže do prednosti od 2:1.

Ipak, Nadal nije hteo tako lako da se preda. Ubrzo pravi ribrejk i poravnava na 3:3. Međutim, to je bio i poslednji gem za sjajnog Španca.

Do kraja meča Tim je nastavio sa neverovatnom partijom, osvojio je tri gema u nizu i drugu godinu u nizu plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu.

Austrijanac je meč završio sa 29 vinera, 17 više od Nadala. Tim je i pet puta uspeo da napravi brejk, pa je potpuno zasluženo upisao veliki trijumf.

Tim će u borbi za finale igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona koji je ranije tokom dana posle velike borbe savladao Dušana Lajovića.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači.

Be the first to comment on "ČUDO SE DOGODILO: Neverovatni Dominik Tim prekinuo Nadalov čudesni niz na šljaci!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*