ČUDO SE DOGODILO: Partizan dobio ono što je HTEO, rastu mu šanse u Evroligi!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana nisu uspeli da iznenade Barselonu u gostima u okviru 29. kola Evrolige.

Bilo je to svakako loše veče za crno-bele i njihove navijače, ali je dan kasnije stigla sjajna vest i to iz Francuske.

 


Naime, Asvel je u Vilerbanu šokirao Anadolu Efes i savladao ga rezultatom 84:80.

Turski tim je tako propustio šansu da se izjednači sa Partizanom i Valensijom koji se nalaze na deobi desete pozicije. Istanbulski velikan sada ima skor od 12 pobeda i 17 neuspeha, dok je Asvel na sedam trijumfa i 22 poraza.

Francuzi su odigrali sjajan meč, jedan od najboljih ove sezone. Vodili su od prve do poslednje sekunde utakmice i zasluženo stigli do pobede.

Asvel je početkom četvrte deonice imao čak 18 poena prednosti, ali je onda Efes zaigrao dosta bolje i učinio utakmicu dramatičnom.

Turci su polako smanjivali prednost rivala, a onda su stigli i na minus četiri u dva navrata. Na nešto više od 30 sekundi do kraja Asvel je izgubio loptu na svojoj polovini, a Rodrig Boboa je pogodio trojku za 81:80.

Ostalo je još 28 sekundi do kraja, a Asvel ih je iskoristio na najbolji mogući način. U poslednjim trenucima napada Paris Li je pogodio trojku iz desnog ćoška za nedostižnih 84:80 i pobedu svog tima.

Timoti Luvavu je predvodio Asvel sa 21 poenom, Dešon Tomas ubacio je 20, a dvocifren je bio i Jusufa Fal sa deset koševa.

 


Vil Klajburn je bio najbolji u Anadolu Efesu sa 16 poena, Darijus Tompson ubacio je poen manje, a po 14 su postigli Tajrik Džons i Šejn Larkin.

Asvel u narednom kolu gostuje Makabiju u Beogradu, a Anadolu Efes dočekuje Olimpijakos u Istanbulu.

Standings provided by Sofascore

Be the first to comment on "ČUDO SE DOGODILO: Partizan dobio ono što je HTEO, rastu mu šanse u Evroligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*