CRNO-BELI JEDVA DO BODA: Sjajni Jovanović spasao Partizan od poraza!

Partizan i kruševački Napredak remizirali su u Humskoj u meču 35. kola Superlige Srbije – 2:2 (0:2).

‘Čarapani’ su bili daleko bolji rival tokom gotovo časa igre, već posle uvodnih 13. minuta imali su dva gola prednosti, ali je sve promenio ulazak Đorđa Jovanovića.

Devetnaestogodišnji napadač crno-belih dobio je šansu na startu drugog poluvremena i za veoma kratko vreme doneo izjednačenje Partizanu, oba puta na asistenciju Saše Ilića, ujedno postavivši i konačan rezultat sureta,

Duel pred nešto više od 1.000 navijača u Beogradu obeležila je i morbidna uvertira u režiji navijača domaćih okupljenih oko grupe ‘Zabranjeni’, jedne od tri frakcije simpatizera crno-belih. Oni su sa sobom na tribinu uveli duvački orkestar, pa je uvodnih petnaesatak minuta susreta proteklo uz taktove ‘Posmrtnog marša’.

To kao da je uticalo na tim Miroslava Đukića, pošto je Napredak ekspresno stigao do velike prednosti od dva pogodka.

Najpe je Jese Sekidika evrogolom sa dvadesetak metara završio munjevitu kontru, da bi već u sledećem napadu Miloš Vujić, najmlađi pojedinac i kapiten Kruševljana na ovom susretu, dobrim udarcem u gol pretvorio idealno proigravanje Nikole Boranijaševića sa desnog boka.

Crno-beli nisu uspevali da se konsoliduju, jalovo su napadali i nisu ozbiljnije zapretili do odlaska na odmor, ali je, istpostavilo se, Đukić doneo pravu odluku da šansu u nastavku da tinejdžerima Jovanoviću, odnosno godinu dana mlađem prezimenjaku Strahinji.

Moraju se istaći i dve odlične asistencije legendarnog kapitena Partizana, koji je najpre u 59. minutu pronašao Jovanovića, a ovaj rutinski savladao Nikolu Petrovića, da bi samo 180 sekundi kasnije reagovao još više u maniru svojih daleko starijih kolega, za potpuni povratak.

Pokušali su domaći u preostalom delu meča da stignu do totalnog preokreta, dok je gost svoju šansu čekao iz kontri. I, dočekali su ‘Čarapani’ ono što su želeli, ali je Aleksa Vukanović promašio ‘ceo fudbal’, usamljen na ivici peterca.

Partizan u sredu čeka revanš polufinala Kupa sa Čukaričkim, takođe kod kuće, posle poraza u prvom meču od 4:2 na Banovom Brdu.

B92

Be the first to comment on "CRNO-BELI JEDVA DO BODA: Sjajni Jovanović spasao Partizan od poraza!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*