NAPULj U SUZAMA: Neverovatan preokret Juventusa u Milanu, titula sve bliža!

Fudbaleri Juventusa pobedili su čudesnim preokretom Inter na ’Đuzepe Meaci’ sa 3:2 u poslednjem subotnjem meču 35. kola i sačuvali prvo mesto.

Juventus je od 15. minuta igrao sa igračem više, vodio 1:0 kada je Inter preokrenuo i imao prednost sve do finiša.

Tada je, u kratkom vremenskom roku, ‘Stara dam’a stigla do preokreta preko Huana Kvadrada i Gonsala Iguaina i sačuvala vodeću poziciju u Seriji A.

Osim suza u plavo-crnom delu Milana, mnogo ih je ove večeri i u Napulju, koji se nadao kiksu jedinog konkurenta za titulu – Juventus sada ima 88 bodova, četiri više i utakmicu više od Napolija, tri kola pre kraja.

Utakmica za ‘Đuzepe Meaci’ počela je kako su navijači Juventusa samo mogli da požele – Daglas Kosta je u 13. minutu iskoristio centaršut Kvadrada i doveo goste u prednost, da bi samo dva minuta kasnije ’Nerazuri’ ostali sa igračem manje.

Vesino je u borbi za loptu nagazio Marija Mandžukića, sudija Danijele Orsato je posle odgledanog snimka odlučio da defanzivcu Intera pokaže direktan crveni karton. Na snimku se jasno vidi kontakt, ali je diskutabilna odluka da pokaže automatsko isključenje, posebno u tako ranoj fazi susreta.

Međutim, aktuelni šampion Italije od tog trenutka nije stvorio nijednu priliku, pa je u 52. minutu usledio veliki šok. Žoao Kanselo je sa desnog boka izveo „skraćeni korner“, odbrana Juvea je neshvatljivo ostavila Ikardija samog na petercu, a on glavom donosi izjednačenje.

Iako je imao igrača manje, tim Lučana Spaletija ne samo da je poravnao rezultat, već je nešto kasnije stigao do potpunog preokreta. Po levom boku u 65. minutu probio je Ivan Perišić, zalomio čuvara i poslao oštru loptu u peterac, odakle Barzalji trese sopstvenu mrežu.

U međuvremenu, Orsato je propustio da Miralemu Pjaniću da drugi žuti karton, kada je udario Rafinju, pa je i u toj situaciji Inter oštećen, a to je tek bila najava onoga što će se dešavati u poslednjih nekoliko minuta.

Handanović je odbranio slobodnjak Dibali i činilo se da se Inter izvukao, ali tako nije mislio Kvadrado – odigrao je dupli pas sa Argentincem, pokušao da iz mrtvog ugla oštro ubaci loptu u peterac, ona je zakačila nekog na putu do gola i prevarila golmana Intera.

To se sve dešavalo u 89. minutu, da bi samo 120 sekundi kasnije Iguain šokirao ‘Nerazure’. Dibala ga je iz prekida pogodio u glavu i on vratio Juventus na pol poziciju za osvajanje novog Skudeta.

B92

Be the first to comment on "NAPULj U SUZAMA: Neverovatan preokret Juventusa u Milanu, titula sve bliža!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*