BOKAN: Zvezda ima veliki budžet, nije mi jasno kako su ispustili Evroligu!

Dragan Bokan, predsednik KK Budućnost VOLI, zapitao se kako je Crvena zvezda uspela da ispusti igranje u Evroligi sa takvom infrastrukturom.

Bokan je za Radio-televiziju Crne Gore „potkačio“ srpskog šampiona i naveo da je Zvezda morala da ima ekipu sa kojom će se „prošetati“ do titule u ABA.

„Kada sam se iz prvog lica uverio u snagu i organizaciju Evrolige, nije mi jasno kako je Zvezda, sa takvom snagom i podrškom koju je imala od Evrolige, to ispustila i zbog čega je došla u situaciju da je Budućnost pobedi sa budžetom od 1,35 miliona evra. Zvezda je imala veliki budžet, imaju grad od dva i po miliona ljudi. Zaista mi nije jasno kako, u takvim uslovima, nemate ekipu da se prošetate ABA ligom“, istakao je Bokan, a prenosi „RTCG“.

On je još jednom potvrdio da će Budućnost igrati u Evroligi naredne sezone i naveo koje uslove moraju da ispune.

„Moramo poboljšati IT sektor kao i svlačionice, VIP salon, sale za sastanke. To će sve biti potrebno za komplikovane uslove Evrolige“.

U Podgorici je svima jasno da će morati dodatno da ojačaju tim.

„Tačno je da moramo imati ozbiljan sastav i budžet mnogo veći od dosadašnjeg, ali, s druge strane, imamo proizvod koji vredi. Imamo mogućnost da značajan prihod obezbedimo prodajom karata. Dosad smo imali prihod od karata oko 70.000 evra, a sada, Evroliga projektuje, da ćemo imati oko milion“.

Ono oko čega ne bi trebalo da bude dileme, jeste ostanak trenera Džikića na klupi Budućnosti.

„Džikić živi u Siti kvartu i tu ostaje, jedino ako ne izrazi želju da pređe na Zabjelo ili neku drugu lokaciju u Podgorici. Džikić ima važeći ugovor i ostaje i vodiće Budućnost u Evroligi. Tu nema dileme, čovek je ostvario najveći uspeh. Veliki je interes i kluba, navijača i Džikića da ostane, jer je napravio najveći rezultat u istoriji kluba i svojoj karijeri. Smatram da je ovo velika šansa i da Aleksandar Džikić postane još veći nego što je sada“, zaključio je Bokan.

B92

Be the first to comment on "BOKAN: Zvezda ima veliki budžet, nije mi jasno kako su ispustili Evroligu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*