DUŠAN SILNI SMAZAO TREŠNjICE: Tadić dao dva gola Bornmutu i ostavio Sautempton u trci za opstanak u Premijer ligi!

Fudbaleri Sautemptona upisali su važan trijumf u okviru 36. kola Premijer lige.

Sveci su na svom terenu savladali Bornmut sa 2:1, a oba gola za domaći tim postigao je srpski fudbaler Dušan Tadić. Po jedan u oba poluvremena.

Soton je poveo nakon sjajno izvedenog kontra napada. Lemina je uposlio Tadića, a ovaj je preciznim udarcem savladao nemoćnog Begovića.

Bornmut u nadoknadi prvog poluvremena stiže do izjednačenja preko Kinga.

Sautempton je ušao sjajno u nastavak utakmice. Tadić lepim solo prodorom i udarcem postiže drugi gol u 54. minutu i ponovo vraća prednost svom timu, 2:1.

Do kraja utakmice Sautempton je imao još nekoliko izuzetnih šansi, a jednu od njih je propustio i srpski fudbaler. Bornmut je u završnici utakmice opsedao gol rivala, ali je sjajni golman Mekarti nekoliko puta izuzetno intervenisao i sačuvao svom timu sva tri boda.

Sautempton sada ima 32 osvojena poena i nalazi se samo bod iza mesta koje obezbeđuje opstanak u Premijer ligi.

U ostalim mečevima Kristal Palas je demolirao na Selhrts Parku Lester sa 5:0. Pet golova je postiglo pet različitih fudbalera. U prvom poluvremenu pogodili su Zaha i Mekartur, a u nastavku Loftus Čik, Van Anholt i Benteke sa bele tačke. Luka Milivojević odigrao je svih 90 minuta za Palas.

Vest Brom je upisao još jedan sjaja nrezultat. Vrećice su savladale Njukasl sa 1:0 u gostima golom Filipsa u prvom poluvremenu. Ipak, i pored tog trijumfa VBA će teško izboriti opstanak u ligi.

Everton je savladao Hadersfild sa 2:0 u gostima i uveo ga u velike probleme. Tosun i Nijase su bili strelci za Karamele.

Jedini meč bez golova bio je između Barnlija i Brajtona.

Od 18:30 na programu je posledni meč današnjeg dana, a sastaju se Svonsi i Čelsi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Be the first to comment on "DUŠAN SILNI SMAZAO TREŠNjICE: Tadić dao dva gola Bornmutu i ostavio Sautempton u trci za opstanak u Premijer ligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*