MUČENJE, ALI VELIKA TRI BODA: Vlahović ostavio Srbiju u trci za plasman na SP!

FOTO: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je minimalan, ali veoma važan trijumf nad Luksemburgom u 6. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo – 1:0 (0:0).

„Orlovi“ su tako sa 14 osvojenih bodova ponovo na prvom mestu grupe A sa bodom, ali i utakmicom više od Portugalije.

Trijumf na Nacionalnom stadionu u Luksemburgu doneo je Dušan Vlahović pogotkom u 68. minutu posle sjajne asistencije iz poslednje linije Miloša Veljkovića.

 


To je, praktično, bila i jedina prava šansa na utakmici, ako izuzmemo i jednu spornu odluku škotskog sudije Koluma kada nije dodelio jedanaesterac Srbiji zbog prekršaja nad Dušanom Tadićem.

U prvom poluvremenu ništa nije razdvajalo dve selekcije, najviše iz razloga jer ni na jednoj ni na drugoj strani nije bilo pravog udarca u okvir gola.

Srbija jeste bila konkretnija i pretila najviše preko Dušana Vlahovića, ali golman domaćih Moris nije morao da strahuje od tih udaraca.

Na drugoj strani, dva puta je sa distance pripretio Sebastijan Til, ali ni njegovi pokušaji nisu zaplašili Predraga Rajkovića.

Zapravo, većih uzbuđenja nije bilo sve do nadoknade prvog dela kada je Vlahović sjajno proigrao Dušana Tadića na drugoj stativi, a on u situaciji jedan na jedan probao da predribla golmana Morisa.

Tom prilikom golman Luksemburga je zakačio po nogama srpskog kapitena, ali škotski sudija Kolum nije dosudio penal i ozbiljno je oštetio „orlove“.

Jer, usporeni snimak je jasno pokazao da Moris nije imao nikakvu šansu da dođe do lopte, a da je zakačio Tadića koji bi, da nije bio udaren, postigao gol.

U nastavku smo gledali gotovo preslikan fudbal iz prvih 45 minuta. Bez ozbiljnijih pokušaja, iole dobrih akcija, niti šuteva sa distance.

Sve do 68. minuta kada je Dušan Vlahović ispravio nepravdu i konačno doneo „orlovima“ vođstvo.

Fenomenalnu loptu iz dubine poslao je Miloš Veljković, a Vlahović pobegao kompletnoj odbrani Luksemburga i rutinski matirao Morisa.

I dodavanje i realizacija su bili na zavidnom nivou.

Praktično, to je bilo sve vredno pomena u ovoj utakmici, pošto je u finišu Luksemburg pritisnuo koliko je mogao, ali ti napadi nisu bili preterano opasni po gol Rajkovića.

Osim nekoliko ubacivanja sa strane i uspešno izbačenih lopti od strane naših štopera, više nije bilo mogućnosti za promenu rezultata.

Jeste Srbija imala par pokušaja preko Darka Lazovića, kao i u skoku posle jednog kornera, ali je najvažnije da je do kraja sačuvala teško stečenu prednost i vrednu pobedu za preuzimanje prve pozicije u grupi A


Be the first to comment on "MUČENJE, ALI VELIKA TRI BODA: Vlahović ostavio Srbiju u trci za plasman na SP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*