SRBI U NBA: Jokić odličan, Bogdan blizu dabl-dabla, slab učinak Bobija i Tea

jokic-teo-bogdan-bogdanovic-teodosic-marjanovic-bobi

Protekle noći nastupila su četvorica srpskih košarkaša u NBA ligi, a sva četvorica su se radovala u pobedama svojih klubova.

Najviše se istakao Nikola Jokić sa 21 poenom (8/14 iz igre), uz po šest skokova i asistencija, te dve ukradene lopte, u pobedi Denvera nad Lejkersima 125:116.

Nagetsi su prekinuli niz od tri poraza i nastavili borbu za plej-of. Najefikasniji u timu iz Kolorada bio je Džamal Mari sa 22 poena uz osam asistencija.

Odličan je bio i Pol Milsap koji je najavio sjajnu završnicu sezona nakon duge pauze zbog povrede. Postigao je 21 poen uz šest skokova.

Dvocifren učinak imali su još Geri Heris sa 19 i Vil Barton sa 13 poena uz po pet uhvaćenih lopti i asistencija, te Devin Heris sa 12 poena.

Lejkerse je predvodio Bruk Lopes sa 29 poena i pet skokova, 18 je postigao Džulijus Rendl uz šest uhvaćenih lopti i četiri asistencija, 17 je postigao Kantavijus Koldvel-Poup uz devet skokova.

Drugi pik Lonzo Bol dodao 15 poena (1/8 trojke) uz po osam skokova i asistencija, te četiri ukradene lopte. Dvocifren učinak imali su još Kajl Kuzma sa 12 i Ajzea Tomas sa samo deset.

Dobar je bio i Bogdan Bogdanović iako ga nije služio šut u pobedi Sakramenta nad Orlandom 94:88. Postigao je osam poena (3/12 iz igre, 2/8 trojke), ali je imao deset asistencija uz tri skoka i ukradenu loptu.

Uprkos izostanku dvojice startera Kingsi su doneli svom treneru Dejvu Jergeru 200. pobedu u karijeri. Posebno su se istakli Garet Templ sa 23 poena, te Kostas Kufos sa prvim dabl-dablom posle mesec dana sa 18 poena i 13 skokova.

Njih dvojica su zajedno pogodili 16 od 22 šuta u drugom poluvremenu tokom kog su Kingsi imali i 15 poena prednosti. Pratio ih je Vins Karter sa 15 poena., od čega je 41-godišnjak ubacio čak devet u poslednjem kvartalu.

Medžik su predvodili Džonaton Simons sa 25 poena i šest asistencija, Nikola Vučević sa 13 i Mario Hezonja sa 11 poena. Medžik je poražen deseti put u poslednjih 12 utakmica.

Klipersi su ubedljivo savladali Klivlend Kavalirse 116:102 uz skroman doprinos našeg tandema, a obojica su bili rezervisti.

Miloš Teodosić je postigao tri poena (1/3) uz šest asistencija i dva skoka, dok je Boban Marjanović ubacio šest poena (3/4) i imao tri uhvaćene lopte i jednu ukradenu, za deset minuta na parketu.

Klipersi su vodili tokom većeg dela meča protiv Kavalirsa, a zahvaljujući odlično šutu stekli su čak 18 poena prednosti već posle prvog perioda, što su uspeli da zadrže i stignu do osme pozicije na Zapadu.Predvodio ih je Tobajas Heris sa 23 poena uz sedam skokova i četiri asistencije, ali je posebno dominantan bio Deandre Džordan sa 20 poena i 23 skoka.

Predvodio ih je Tobajas Heris sa 23 poena uz sedam skokova i četiri asistencije, ali je posebno dominantan bio Deandre Džordan sa 20 poena i 23 skoka.

Odličan je bio i Montrezl Harel sa takođe 20 poena, po 15 su postigli Ostin Rivers i Lu Vilijams, dok je 14 dodao Sidarijus Tornvel.

Kavse je predvodio Lebron Džejms sa 25 poena, deset skokova, šest asistencija, tri blokade i dve uhvaćene lopte. Pratili su ga Džordan Klarkson sa 21, Leri Nens sa 16 poena uz 12 skokova, te Džej Ar Smit sa 15 poena i pet asistencija.

B92

Be the first to comment on "SRBI U NBA: Jokić odličan, Bogdan blizu dabl-dabla, slab učinak Bobija i Tea"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*