TITULA SVE BLIŽA: Krstičić u 90. minutu doneo Zvezdi pobedu nad Voždovcem!

crvena-zvezda-donald-micel-red-star-fk-fc-belgrade-beograd
Foto: FK Crvena Zvezda

Crvena Zvezda je pet kola pred plej-of na plus 14 u odnosu na Partizan! Ali, tek posle drame i gola prvenca Nenada Krstičića u 90. minutu žilavi Voždovac je položio oružje na „Marakani“ 2:1 (0:0). Milan Rodić je i protiv „zmajeva“ bio vesnik proleća jer je posle dva gola u Subotici najavio pobedu, Miloš Pavlović je posle čistog ofsajda tuširao „Marakanu“ u 88, ali se onda Krstičiću sve vratilo za promašaje, pa je sa istog mesta sa kog je promašio protiv CSKA, udarcem glavom smestio loptu posle Stojkovićevog centaršuta za slavlje i proslavu 73. rođendana. Nije Zvezda bila na svom nivou, ali je i solidna partija bila dovoljna da se slomi žilavi Voždovac.

Crveno-beli su prvi deo odigrali prilično neiventivno, što zbog nešto slabijeg kretanja bez lopte a što zbog veoma dobre postavke odbrane „zmajeva“. Zato su crveno-beli ostali na nekoliko pokušaja Radonjića sa distance i dva udarca glavom Aleksandra Pešića od kojih je onaj u 41. minutu sjajno odbranio Stefan Čupić. Nije prošlo ni 30 sekundi u nastavku a Milan Rodić je postigao treći uzastopni gol za Zvezdu. Benov pas je Pešić majstorski prosledio do levog beka Zvezda koji igra maestralno ovog proleća. Sevnula je levica iskosa sa desetak metara i lopta je kroz noge Čupića završila u mreži.

Od tog momenta Zvezda je pritisla da reši meč, a Voždovac se otvorio tražeći izjednačenje. U toj nokaut varijanti Krstičić, Pešić i Radonjić nisu uspevali da matiraju veoma dobrog Čupića a na drugoj strani Borjan je skinuo zicer Pavloviću. Ipak, posle kornera i odbrane Borjana u 88. minutu Pavlović je postigao sjajan gol iz skoro mrtvog ugla ali je pre toga bio u ofsajd poziciji. Ipak, Kratičić je spasao i Zvezdinu proslavu rođendana i sudije…

-Eto, pobedom smo zvezdašima čestitali rođendan. Teško je izvojevan trijumf, imaćemo mnogo toga da analiziramo. Ovaj gol u 90. možda nam se vratio za neke promašene šanse ali je stigao u pravo vreme – istakao je trener Zvezde Vladan Milojević.

Novosti

Be the first to comment on "TITULA SVE BLIŽA: Krstičić u 90. minutu doneo Zvezdi pobedu nad Voždovcem!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*