ATP I VTA LISTA: Đoković pao, plasman karijere Olge Danilović!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nazadovao je za jednu poziciju na najnovijoj ATP listi i sada je 14. na svetu.

Đoković je zadržao isti broj bodova – 2.470, ali ga je prestigao Švajcarac Sten Vavrinka posle plasmana u polufinale turnira u Sofiji.

Na vrhu je i dalje Rafael Nadal sa samo 155 poena prednosti u odnosu na Rodžera Federera, treći je Marin Čilić, dok se Aleksander Zverev ubacio na četvrto mesto umesto Grigora Dimitrova.

Od ostalih srpskih tenisera, Filip Krajinović i Viktor Troicki ostali su na 38, odnosno 67. poziciji, Dušan Lajović je nazadovao za četiri na 88, Laslo Đere za dve na 90, Janko Tipsarević za šest na 149, ali su ogroman napredak ostvarili Nikola Milojević sa 182. na 170. mesto i Miomir Kecmanović od 15 pozicija na 179.

Mlada srpska teniserka Olga Danilović napredovala je na WTA listi i ostvarila najbolji plasman u karijeri, sada je 303. na svetu.

Danilović, nakon što je prošle nedelje slavila u sva tri singla za reprezentaciju Srbije u Estoniji, među kojima je i najveća pobeda nad 15. teniserkom planete Anastasijom Sevastovom, ali takav rezultat ne utiče na listu, pomerila se za jednu poziciju.

Nije bilo promena kada je reč o tri najbolje rangiranim srpskim teniserkama, Aleksandra Krunić je 47, Jelena Janković 235, a Dejana Radanović 264.

Takođe, i u Top10 sve je ostalo isto, vodi i dalje Karolina Voznijacki, odmah ispred Simone Halep, dok je treća Elina Svitolina.

Tanjug

 

Be the first to comment on "ATP I VTA LISTA: Đoković pao, plasman karijere Olge Danilović!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*