IGRA TENIS KARIJERE: Olga Danilović RAZBILA Ukrajinku na startu Rolan Garosa!

FOTO: Roland Garros

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa, jer je u dva seta pobedila Ukrajinku Katerinu Baindl rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

Nešto malo preko 90 minuta je trebalo Olgi Danilović da se plasira u drugo kolo Gren slema.

 


Dobro je počeo meč za Olgu, silovito je krenula u svoj prvi meč u glavnom žrebu Rolan Garosa, momentalno je stigla do dva brejka prednosti i povela je sa 4:0 posle samo 15 minuta igre.

Posle toga je odjednom stala igra srpske teniserke, koja je kako je stekla, tako momentalno i ispustila ovu veliku prednost.

Uspela je Baindl da se vrati u prvi set i tako vrati neizvesnost u ovaj deo igre, za koji smo mislili da će Olga rešiti bez problema.

Međutim, na kraju se sve dobro završilo u prvom setu za Olgu Danilović jer je na vreme prekinula seriju gemova Ukrajinke, svojim novim brejkom, posle kojeg je povela sa 5:3, i u sledećem gemu je uspela da završi posao u prvom setu.

Olga je u prvom setu imala 55 odsto dobijenih poena na drugi servis, a dobro je služio i forhend iz kojeg je upisivala najviše vinera.

Drugi set je obilovao brejkovima. Nakon uvodna dva gema koje su teniserke dobile na svoj servis, usledila su tri gema gde smo videli brejkove, srećom da je dva od ta tri brejka napravila Danilović, što je dovelo do prednosti od 3:2.

Presudni momenat u meču se upravo dogodio u šestom gemu koji je trajao preko 14 minuta i koji je Olga dobila tek posle iskorišćene osme gem lopte. Gem je bio pun neizvesnosti u kome je srpska teniserka napravila sedam vinera i šest neiznuđenih grešaka.

 


Posle tog gema Olga je rutinski dobila još jedan koji je odveo u drugo kolo Rolan Garosa.

Danilovićeva je tako izjednačila svoj najbolji rezultat sa drugog Gren slema od prošle godine, kada je takođe stigla do drugog kola, ali tada i završila svoje takmičenje.

Sada će imati priliku da poboljša svoj rezultat, a protivnica će joj biti bolja iz meča Kirstea – Paolini.


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "IGRA TENIS KARIJERE: Olga Danilović RAZBILA Ukrajinku na startu Rolan Garosa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*