DOBRIĆ UNIŠTIO CRNO-BELE: Zvezda stigla do važne pobede, Partizan daleko od plej-ofa!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su najvećeg rivala Partizan 86:72 u 258. „večitom“ derbiju, u okviru 18. kola regionalne ABA lige.

Crveno-beli su sjajnim šutem za tri poena i odličnom odbranom u prelomnim trenucima meča režirali na kraju ubedljiv trijumf u meču koji je bio izjednačen 25 minuta.

Junak Zvezde bio je 23-godišnji bek Ognjen Dobrić koji je pogođao trojke 6/7, po dve u seriji za +6 na poluvremenu, pa +15 krajem trećeg kvartala.

Partizan 12:5, Dangubić poravnao trojkama, pa krenuo Dobrić za +6 (22:16). Si i Veličković uzvraćaju istom merom i preokreću na 24:22 posle 1/4. Nove trojke Zvezde preko Lazića i Jankovića za 35:30, Veličković održava Partizan u životu, ali Dobrić novom trojkom odvodi crveno-bele na 49:43 na poluvremenu.

Veličković dominira u duelu sa Bjelicom i dolazi na korak od dabl-dabla, a zahvaljujući njemu Partizan prati Zvezdu (53:52). Uspedilo je ključnih pet minuta meča, Zvezda sjajnom odbranom razbija koncepciju Partizanovog napada, crno-beli za pet minuta poentiraju svega dva puta, a Dobrić ulazi u novu seriju trojki za nedostižnih +15 (71:56).

Zvezda sa još tro trojke u nizu (dve Lazića) stiže do maksimalnih 18 poena prednosti početkom poslednjeg perioda (79:61), te rutinski privodi meč kraju.

Crveno-beli su se 15. pobedom u takmičenju poravnali sa ekipom Budućnosti na deobi prve pozicije, pa će se u poslednja četiri kola ravnopravno boriti za prednost domaćeg terena u plej-ofu.

S druge strane, Partizan je devetim porazom ostao na minimalnim šansama da se domogne doigravanja, jer ima dve pobede manje od četvrtoplasiranog Mornara.

  1. B92

Be the first to comment on "DOBRIĆ UNIŠTIO CRNO-BELE: Zvezda stigla do važne pobede, Partizan daleko od plej-ofa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*