NA KORAK OD ELIMINACIJE: Novi poraz rukometaša Srbije na EP!

Foto: StarSport

Rukometaši Srbije doživeli su novi poraz na EURO 2018, bolja od „Orlova“ u Splitu bila je i Švedska – 30:25 (16:10).

Srbija je kao i u prvom meču sa Hrvatskom igrala slabo u odbrani u prvom poluvremenum, Šveđani su lako probijali defanzivnu liniju, a imali su i sjajnog Apelgrena na golu, pa su sa 4:3 ekspresno stigli do 8:3 posle prvih deset minuta, i tu prednost su zadržali do pauze.

U drugom delu su „Orlovi“ zaigrali brže u napadu, uspevali su da pariraju Šveđanima, pritom je i Cupara odlično branio, ali su naši rukometašu propustali ključne šanse za povratak u meč.

Golovima Ilića i Đorđića Srbija smanjuje na 23:21 pred poslednjih deset minuta, nakon čega Šveđani dobijaju dva isključenja u roku od osam sekundim. Međutim, Đorđić pravi faul u napadu sa dva igrača više, dok s druge strane Skandinavci uspevaju da stvore „višak“ i golom Tolbringa stavljaju tačku na meč.

„Orlove“ je u napadu predvodio Nemanja Ilić sa pet golova, Petar Nenadić je postigao četiri, dok su po tri dodali Žarko Šešum i Bojan Beljanski. Na golu je za razliku od meča sa Hrvatskom sjajan bio Vladimir Cupara sa 16 odbrana, ali to nije mnogo pomoglo jer su Šveđani imali skoro 50 šuteva.

S druge strane, „vikinge“ je u napadu nosio Albin Lagergren sa pet golova iz isto toliko šuteva, dok su po četiri dali Niklas Ekberg, Johan Jakobson i Lukas Nilson. Ipak, igrač utakmice bio je golman Mikael Apelgren sa 19 odbrana, od čega su najmanje pet bili ziceri.

Srbija je ovim porazom došla na rub eliminacije sa Evropskog prvenstva, priliku da se u poslednjem kolu bori za drugu fazu može joj doneti samo Hrvatska, ako u drugom meču grupe savlada Island (20:30).

B92

Be the first to comment on "NA KORAK OD ELIMINACIJE: Novi poraz rukometaša Srbije na EP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*