CRNO-BELI POKER U MAĐARSKOJ: Moćni Partizan zgazio Videoton, Đukićeva lekcija Nikoliću! (VIDEO)

Ekipa Partizana plasirala se u grupnu fazu Lige Evrope, pošto je ukupnim rezultatom pobedila 4:0 Videoton.

Izabranici Miroslava Đukića odigrali su sjajno u Mađarskoj i već posle pola sata praktično obezbedila još, bar, šest utakmica na evropskoj sceni.

Golove za crno-bele postizali su Tavama u šestom minutu, Suma u 22. i Đurđević u 35. minutu.

Izabranici Miroslava Đukića odigrali su fenomenalan meč na „Pančo Areni“ i već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika.

Partizan je od samog starta postavio jak tempo na koji, izabranici Marka Nikolića nisu imali odgovor.

U šestom minutu Tavamba je postigao vodeći gol, koji je posle akcije koju su započeli Janković i Everton, šutem iz prve savladao golmana domaćih.

Domaćini su u nastavku pokušali da dođu do izjednačenja, Lazović je propustio dve šanse, a onda je Henti šutirao pored gola.

To je znao da kazni Sejduba Suma u 22. minutu posle asistencije Đurđevića.

Samo pet minuta kasnije ekipa Partizana lako je mogla da zaradi crveni-karton, pošto je Ostojić napravio katastrofalnu grešku, kada je kratko vratio loptu Stojkoviću, a potom napravio prekršaj i ako se stekao trenutak da je štoper Partizana bio poslednji igrač odbrane, a Mariner je procenio da je žuti karton dovoljna kazna za Ostojića.

U 35. minutu usledila je nova kontra Partizana, , Marko Janković je uspeo da pobegne po desnoj strani, uposlio je Đurđevića, koji poveća prednost crno-belih na 3:0.
Do samog kraja poluvremena ekipa Partizana nije stvorila veće šanse, da bi u drugom nastavila gde je i stala.

Partizan je u 60. minutu mogao do 4:0, Janković je izašao sam pred golmana, ali mu je lopta pobegla.

Posle mirnog perioda igre napadač Partizana Uroš Đurđević izašao sam ispred golmana i desnom nogom zakucao loptu iza njegovih leđa za konačanih 4:0.

Žreb za Ligu Evrope na programu je u petak.

B92

FOTO: FK Partizan