OD DOMAĆINA OSTALI SAMO DUGMIĆI: Sjajni srpski odbojkaši uništili Poljake pred 70.000 navijača!

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Varšavi domaćina Poljsku sa 3:0 u setovima (25:22, 25:22, 25:20).

Odbojkaši Srbije su nadigrali svetskog prvaka na otvaranju šampionata, u utakmici koja se igrala pred više od 65.000 ljudi na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi.

Prva dva seta 8:5 naši mirni i stigli.

U drugom kolu Grupe A, u subotu od 17.30 odbojkaši Srbije igraće protiv Estonije, dok će dva dana kasnije u isto vreme igrati protiv Finske.

„Momci su odigrali fantastično a to sam predosećao, ne rezultat već igru, kada sam ih video u svlačionici. Bili su maksimalno koncentrisani i konsultovali se šta treba da rade. Pre nego što je počelo, oni su bili u meču, što je jako važno. Ova utakmica je bila jako važna, više u moralnom nego u rezultatskom smislu. Ima još mnogo da se igra, napravili smo odličan prvi korak. Moramo da nastavimo u ovakvom ritmu i da se koncentrišemo na narednog protivnika“, rekao je selektor Srbije Nikola Grbić za RTS.

On je dodao da je zadovoljan mirnoćom svoje ekipe i da je važno da je ekipa koncentrisana na ono šta treba da radi na terenu, a ne da se obazire na publiku, hladnoću, svetlo, sudiju ili protivnika.

Prvoplasirane reprezentacije iz sve četiri grupe će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati u osmini finala.

Utakmice osmine finala i četvrtfinala igraće se u Krakovu i Katovicama, a polufinalni mečevi, kao i meč za treće mesto i finale u Tauron areni u Krakovu.

Beta