OGROMNA TRI BODA ZA CRNO-BELE: Ostojić u finišu slomio Vojvodinu i doneo važnu pobedu Partizanu (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savlaali su u derbiju 5.kola Super lige u Novom Sadu Vojvodinu sa 1:0. Jedini gol je postigao defanzivac Bojan Ostojić u 89. minutu utakmice

Partizan je preboleo Voždovac. Večeras je dobio derbi u Novom Sadu pogotkom Bojana Ostojića u 89. minutu, koji je ujedno i proslavio na najlepši način rođenje ćerke Viktorije. Novosađani su poklekli prvi put u sezoni i posle četiri trijumfa zabeležili poraz. Jer, crno beli su bili bolji upravo za taj jedan pogodak.

Šampion se prenuo u Novom Sadu, bar kada je reč o igri, posebno u prvom poluvremenu. Od starta izabranici Miroslava Đukića su nametnuli svoj ritam, držali loptu i osmišljenim akcijama tražili put ka mreži Rockova. Partizan je delovao sigurno, naročito u zadnjoj liniji koja nije ni jednom poklekla niti dozvolila Novosađanima da ozbiljnije priprete.Poslovođe „crno- bečih“ su kontrolisale igru, često u vatru bacali najisturenijeg Tavambu i po svemu, Partizan je ostavio jači utisak. Naročito u duel igri u kojoj domaćinu nije propustio ni jednu loptu kao i u prilikama. Osim nekoliko pokušaja pretnji, Partizan je imao dve izgledne šanse, ali je odlične šuteve najpre Sume a zatim i Tavambe, kada je lopta već bila viđena u mreži, domaći golman Rockov odlično odbranio.

Sa svoje srane, fudbaleri Vojvodine su igrali koliko i m je gost dozvoljavao. Nisu uspevali da vežu nekoliko pasova niti da konstruktivnim akcijama priprete i potsete na prethodna izdanja od starta superligaškog karavana. Delovali su sporije od rivala, igrali potez više ali i pored toga imali priliku kada je Subotić zapretio šutem za odbranu Jovičića.

Uvertiru nastavka obeležila je jurnjava nekolicine navijača između zapadne i severne tribine u kojoj je čak nekoliko mladića istrčalo na atletsku statzu, ali incidenta nije bilo. Jer,pripadnici žandarmerije su odmah reagovali i smirili strasti.
Partizan je nastavio u svom ritmu, koji je, međutim, domaći tim presekao u nekoliko navrata. Novosađani su počeli konkretnijim potezima što je urodilo šansom za Malbašića, koji je međutim, zakasnio na centaršut Mesarevića kao i pokušajem Brazilca Renana iz daljine.

I u nastavku se novosadski golman isticao sjajnim istrčavanjem kao i odbranama. On je u dva navrata zaustavio šuteve Sume iz slobodonog udarca. Oba puta tamnoputi napadač Partizana je gađao pod prečku a Rockov vadio loptu iz mreže. Uzvratio je Subotić čija je lopta fijuknula pored stative.

U 76. minutu Partizan je imao najbolju priliku i Rockov , preko koga je „rezervista“ Jovanović prebacio loptu, već je bio savladan, ali se na gol liniji našao Renan i sačuvao mrežu. Delovalo je da će se meč završiti bez golova a onda je Ostojić minut i po pre kraja regularnog toka zakucao loptu u nebranjeni deo mreže Rockova.

Novosti