PARTIZANOVO ŽESTOKO SAOPŠTENJE: Crno-beli uputili teške reči čelnicima Superlige!

Košarkaški klub Partizan oštro je reagovao na kaznu od 36.000 dinara zbog nekulturnog ponašanja navijača na utakmici protiv FMP-a.

„Umesto da je poput predstavnika medija, i KLS pohvalila sportsku atmosferu na utakmici Partizan – FMP, Liga je uspela da pronađe razlog za novu kaznu, ovog puta od 36.000 dinara. ‘Smanjujte tenzije u interesu srpske košarke da bismo vas mi i dalje kažnjavali’ – otprilike ovako izgleda odnos koji je rukovodstvo Košarkaške lige Srbije demonstriralo današnjom odlukom o kažnjavanju Partizana zbog navodno uvredljivog skandiranja na 30 sekundi pre kraja utakmice“, navodi se u saopštenju crno-belih.

U odluci o kazni navodi se nekulturno ponašanje navijača, a direktor takmičenja Leon Deleon pojasnio je u izjavi agenciji Beta da je u pitanju skandiranje navijača 34 sekunde pre kraja, kada je domaći tim prelomio meč, a publika zapevala „je.i FMP“.

„Apel upućen navijačima, urodio je plodom i publika u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ je energiju usmerila na podršku crno-belima. Sportskoj atmosferi, u velikoj meri su doprineli i igrači obe ekipe koji su se na terenu ponašali primerno i u skladu sa svim sportskim načelima“, naveo je Partizan.

Crno-beli su naveli da ova kazna „nikako ne ide u smeru smirivanja tenzija“, u kojim su iši apeli Partizana, i upitali su se kakvu poruku ona šalje. Klub je naveo da nije sankcionisano ni „nedavno“ skandiranje kapitenu Novici Veličkoviću, koje je „trajalo daleko, daleko duže od 30 sekundi“.

„Gospodine Deleon i ostali učesnici u propisivanju kazni, kako da stišavamo tenzije ako vi selektivno sprovodite pravila?! Da li rukovodstvo KLS radi nešto osim što kažnjava i tako sakuplja sredstva za servisiranje sopstevnih ličnih dohodaka? Podsetićemo, sve troškove organizacije mečeva, sudija, putovanja, smeštaja, snose klubovi, pa stoga ispada da članarinama i kaznama klubovi isplaćuju plate gospodinu Deleonu i njegovim saradnicima. Gospodo, promovisanje sportskih vrednosti mora ići sa svih strana, inače će naš iskreni trud koji je juče dao rezultate ostati uzaludan zbog vašeg (ne)činjenja“, naveo je klub.

„Partizan je ponosan na svoje navijače i njihovo ponašanje na jučerašnjem meču i još jednom im se srdačno zahvaljuje na primeru koji su dali svima“, piše na kraju saopštenja Partizana.

Beta