NOVAK PREŽIVEO ALMAGRA: Đoković uz dosta muke do trećeg kola Madrida

Srpski teniser Novak Đoković obezbedio je plasman u treće kolo Mastersa u Madridu.

On je u drugoj rundi savladao domaćeg igrača Nikolasa Almagra posle dosta problema sa 2:1 (6:1, 4:6, 7:5).

Meč je trajao 137 minuta, a ovo je šesta Novakova pobeda u šestom duelu protiv Španca.

U narednom kolu najbolje rangirani srpski teniser igra protiv pobednika meča Žil Simon Felisijano Lopez.

Novak još jednom nije blistao, dosta se mučio, ali je ipak upisao važnu pobedu.

Takođe, ovo je bio i prvi Đokovićev meč nakon rastanka sa stručnim štabom, pa se nije mogla ni očekivati bolja igra.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 5.439.350 evra.

TOK MEČA:

Đoković je već u prvom gemu pretrpeo brejk. Ipak, posle tog trenutka u uvodnom setu postojao je samo jedan teniser na terenu. Đoković je zaigrao dosta bolje i do kraja seta nije izgubio više nijedan gem. Novak je u ovom delu igre koristio svaku grešku Španca, pa je veoma brzo i lako stigao do 6:1 i vođstva od 1:0.

Drugi set bio je daleko neizvesniji. Teniseri su bili sigurni prilikom svojih servis gemova. Đoković je u sedmom i devetom gemu imao sjajnu priliku da oduzme servis rivalu, ali je u oba navrata propustio dve vezane brejk lopte. Kazna je stigla u 10. gemu. Almagro je odigrao neverovatno, pogađao je iz svih pozicija i stigao do brejka i osvajanja drugog seta rezultatom 6:4.

Novak je katastrofalno započeo odlučujući set. Almagro je osvojio prva tri gema. Đoković je ubrzo shvatio da je vrag odneo šalu, te je podigao svoj nivo igre. Srbin je uzvratio, takođe, sa tri uzastopna gema, pa je ubrzo stigao do izjednačenja od 3:3. Usledio je miran period u kome nije bilo brejk lopti. Sve se promenilo u 11. gemu, Almagru je stao prvi servis, što je Novak znalački iskoristio da napravi novi brejk. U narednom gemu uz malo poteškoća Đoković je odservirao za važnu pobedu i plasman u treće kolo.