ŽESTOKI NAPADI: Ono što radi kriminalni kartel Crvena Zvezda, nije radio ni Obilić u sezoni 1997/1998! (VIDEO)

Danas je izašla nova epizoda „Partizanovog vesnika“.

Voditelj ove emisije Željko Pantić je u svom standardnom uvodnom komentaru uputio veoma oštre reči prema večitom rivalu iz Ljutice Bogdana.

On je ovu sezonu Crvene Zvezde uporedio sa sezonom kada je Obilić postao šampion tadašnje SR Jugoslavije 1998. godine.

Pantić nije štedeo crveno-bele teških optužbi i komentara.

– Ponekad čovek misli da je video sve. A, onda shvati da u stvari nije video ništa. Nedelja iza nas je pokazala da koliko nema stida, nema sramote, nema morala u srpskom fudbalu i koliko je ono o čemu mi u ovoj emisiji pričamo u stvari mnogo bolje nego što se u realnom životu dešava. Jedno malo prvenstvo koje ne spada u 15 najboljih u Evropi dospelo je u žižu javnosti širom Starog kontinenta. Suđenje na utakmici Zvezda Vojvodina, samo delegiranje sudije koji je svojom odlukom odlučio ‘večiti’ derbi namerno ne signalizirajući aut od pola metra ima jednu dugoročnu posledicu koje niko na prvu loptu nije ni svestan. Ta činjenica je da Obilić kao paradigma kriminala u fudbalu odlazi u istoriju, rekao je Željko Pantić na samom startu svog izlaganja u Partizanovom vesniku.

Podsetimo te sezone Obilić postao jedini tim koji je stigao do šampionske titule, a da nije Zvezda ili Partizan. Mnogi tu sezonu vide kao najskandalozniju u istoriji našeg fudbala. Klub sa Vračara je na kraju završio prvi sa dva boda ispred Crvene Zvezde. Obilić je te sezone zabeležio samo jedan poraz u celom prvenstvu.

– Bez želje da bilo šta prenaglašavam. Sećate li se bilo čega sličnog da je tokom te sezone, kada je Obilić, bio šampion ostalo zapamćeno da se radilo za Obilić? Da li biste mogli da se setite jedne situacije, jedne utakmice, koja liči na ovo što samo jedan sudija Srđan Obradović radi tokom ovog prvenstva?  O Elvisu Prisliju i ostalim vedetama sudijske organizacije, koji su fudbal na ovim prostorima spustili na nivo na kojem nije bio ni tokom bombardovanja. Obilić je iznikao u jednom potpuno nenormalnom društvenom ambijentu, polu-ratnom i ratnom ambijentu. A, u kom ambijentu je iznikao klub koji na ovaj način spušta na dno dna ceo fudbal na ovim prostorima, to je pitanje za posebnu analizu. Ne postoje nikakve društvene okolnosti kojima bi moglo da se opravda nastajanje takvog kriminalnog kartela kakav Crvena zvezda postaje iz nedelje u nedelju. Smbol kriminala u fudbalu je Crvena Zvezda pod Zvezdanom Terzićem, oštro je rekao Željko Pantić.