TERZIĆ OTVORENO NAPAO PARTIZAN: On ima najmanje pravo da priča o poštenju, svi se sećamo njegovih šest uzastopnih titula!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da neko pokušava da uruši taj fudbalski klub, a kazao je da Partizan „ima najmanje moralnog prava da priča o poštenju“.

„Partizan ima najmanje moralnog prava da priča o poštenju. Pamtimo njihovih šest titula i znamo prijateljske klubove sa kojima su igrali utakmice. Znamo i sa koliko bodova prednosti su ulazili u prvenstvenu trku. Sve mi ovo liči na onu priču držite lopova. Diže se lažna prašina da bi oni mogli na miru da sprovode nečasne radnje“, rekao je Terzić novinarima.

Terziću je zasmetala izjava predsednika Partizana Milorada Vučelića da bi „neko rekao da su se Vojvodina i Zvezda i ranije dogovarali“, tokom spora čelnika crno-belih i novosadskog kluba.

„Čudi me to od Vučelića, koji važi za pametnog čoveka i iskusnog političara. To su krupne reči. Liči mi da se pravi ambijent za nedozvoljene i nesportske radnje sa njihove strane“, naveo je Terzić.

On je kazao da se neće baviti Partizanom jer je Zvezda prva na tabeli i osvajanje titule zavisi samo od nje, s obzirom na to da će postati šampion ako dobije svih pet utakmica do kraja.

„Oni su očigledno svesni da ne kontrolišu situaciju, već da zavise od Zvezde. Zato i rade nečasne stvari. Krenuli su u medijsku hajku“, kazao je generalni direktor crveno-belih.

Po njegovim rečima, iz Zvezde su čestitali Partizanu posle „večitog“ derbija i „nisu želeli da iznose neke stvare koje su ih bolele“.

„Poraz smo podneli džentlmenski i čestitali smo, iako je ostala gorčina zbog pristrasnog sudjenja Danila Grujića. Tražimo samo da se sudi 50-50, a Partizan je imao obilat vetar u ledja od sudija. Kada god je to moglo, on je naginjao na stranu Partizana“, rekao je Terzić.

On je istakao da mu se ne svidja cela situacija oko Zvezde.

„Nameštaju nas, hoće da nam otmu titulu. Imam utisak da mnogi posle dve godine dominacije priželjkuju slabost Zvezde jer u tome vide interes, da ne budemo šampioni. Zvezdu doživljavaju kao plen i nadaju se da mogu da je dobiju ako ne osvojimo titulu. Sad, kada je Zvezda stabilizovala finansije i ozdravila“, rekao je direktor Zvezde.

Terzić je kazao da Zvezdu neće srušiti i da će biti jedinstvena i šampion, a da je Vučelićeva izjava početak rušenja Zvezde.

On je rekao da nekome smeta njegova funkcija u Zvezdi, ali je naveo da niko nije hteo kada je klub bio u haosu, a da su sada „svima porasli apetiti“.

„Neka se sami prepoznaju ti koji bi da udju u klub i postave svoje ljude. A, 2015. godine nisu hteli. Važno je da osvojimo titulu i svim zlonamernicima pošaljemo poruku da drže dalje ruke od Zvezde. Imam podršku navijača i ljudi iz Zvezde, ali to što imam danas, ne znači da ću imati i sutra. Samo rezultati drže ljude u Zvezdi“, rekao je Terzić.

Terzić je govorio i o predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Slaviši Kokezi, za koga je rekao da ima „legitimno pravo da mu smeta što je on nudio ostavku, a što je i dalje tu“. Takodje, kazao je da će Zvezda pomoći koliko može da fudbal funkcioniše normalno.

Beta