POLUFINALE FA KUPA: Čelsi srušio Totenhem, gol sezone neverovatnog Nemanje Matića (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale FA kupa.

U londonskom derbiju i utakmici dva trenutno najbolja engleska kluba, Plavci su u sjajnom meču savladali Totenhem sa 4:2. Meč je pored velikog broja golova, obeležio i spektakularan pogodak Nemanje Matića, koji je tako postavio konačan rezultat.

Sparsi su od samog starta krenuli ofanzivno ka golu ljutog rivala, dok se Čelsi očekivano opredelio za igru iz kontra napada. Konte je na klupi ostavio Azara i Kostu, a Poketino je sve iznenadio formacijom sa tri štopera. Iako su Pevci bili bolji rival, do prednosti  stižu Plavci. Vilijan je sjajno izveo slobodan udarac u 5. minutu, pa je Čelsi poveo sa 1:0. Totenhem je nastavio da opseda gol protivnika, i već u 18. minutu stiže do izjednačenja. Eriksen je centrirao, a Kejn se sjajno snašao i glavom sproveo loptu u mrežu. Do kraja poluvremena snage na terenu se nisu menjale, Sparsi su imali loptu i konstanto su kružili oko šesnaesterca Čelsija. Ali, ponovo je Konteov tim stigao do gola. Son je startovao, Mozes se bacio kao u bazen i zavarao sudiju Etkinsona, koji je pokazao na belu tačku. Vilijan je bez problema izveo penal i tik pred odmor doneo novu prednost svom timu.

Ništa se nije menjalo ni na startu drugog poluvremena. Totenhem je konstantno diktirao tempo i igrao veoma ofanzivno. Ponovo se hrabrost Pevaca vrlo brzo isplatila, Eriksen je poslao magičnu loptu u šesnaesterac Čelsija, a Ali je između dva igrača uspeo da šutira i savlada Kurtou. Ponovo je nerešeno, 2:2. Imali su Sparsi nekoliko veoma opasnih napada u kojima su mogli do gola, Čelsijeva odbrana je bila pod konstantnom opsadom. Konte je u 60. minutu ubacio Kostu i Azara, a 15 minuta kasnije to mu se isplatilo. Plavci su izveli prvi korner na utakmici, a lopta se posle njega odbila do usamljenog Azara koji je preciznim udarcem savladao Ljorisa i kaznio smušenu odbranu Sparsa. Čelsi je po treći put poveo, 3:2. Tačku na i stavio je Nemanja Matić. Azar je odložio loptu do srpskog veziste, koji je poslao projektil pod prečku nemoćnog Ljorisa i tako postavio ispostaviće se konačnih 4:2. Do kraja utakmice Kejn je mogao da ublaži poraz, ali se lopta volšebno zaustavila na gol liniji, pa je Čelsi slavio sa 4:2.

Ekipa Antonija Kontea tako je obezbedila plasman u veliko finale, a ime protivnika saznaće sutra nakon utakmice Mančester Sitija i Arsenala.

Totenhem sa druge strane, ima za čime da žali, tokom većeg dela utakmice bio je daleko opasniji rival, ali neverovatna smušenost odbrane ih je koštala boljeg rezultata.