ZVEZDA PONOVO NA ČELU TABELE: Sumnjiv penal i majstorija Plavšića dovoljni za tri boda u Kruševcu (VIDEO)

Fudbaleri Crvene Zvezde brzo su se vratili na prvo mesto u Superligi.

Crveno-beli su dosta teško stigli do pobede nad Napredkom u Kruševcu, bilo je 2:1. Golove za branioca titule su postigli Kanga sa penala i Plavšić, dok je počasni gol za Napredak delo Vukanovića u 94. minutu.

Prvo poluvreme je proteklo veoma mučno za navijače Crvene Zvezde. Njihov tim je odigrao veoma loše i samo je jednom opasno zapretio Kruševljanima, Donald je iz sjajne pozicije šutirao pored gola. Sa druge strane Napredak je igrao svoju igru, i imao jednu ogromnu priliku preko Gobeljića. Napadač domaćih je nakon greške Frimponga sam krenuo ka golu Zvezde, ali je Manojlović izvanredno intervenisao.

Drugo poluvreme krenulo je agresivnijom igrom domaćina, ali je Zvezda ubrzo uspela da preuzme inicijativu i propusti nekoliko dobrih šansi, neprecizni su bili Le Talek i Boaći. Do velikog gola tim Grofa Božovića stiže u 59. minutu sa bele tačke. Sudija Nikolić je doneo krajnje diskutabilnu odluku, o kojoj će sigurno biti puno reči. Blagi kontakt Ruiza i Simovića okarekterisao je kao prekršaj za najstrožu kaznu. Kanga je bio siguran izvođač, pa je Zvezda povela. Šest minuta kasnije crvenoo-beli preko Plavišića dolaze do novog gola, ali je on poništen zbog krajnje sumnjive ofsajd pozicije. Boaći je u 73. minutu imao još jednu veliku šansu, ali je sa tri metra promašio praznu mrežu i propisno se obrukao. Tačku na i stavio je Plavšić prelepim golom u 76. minutu. Napredak je uspeo da ublaži poraz, ali tek u četvrtom minutu nadoknade, strelac je bio Vukanović.

Crvena Zvezda i Partizan su ponovo izjednačeni sa 43 boda na vrhu, ali je tim iz Ljutice Bogdana korak bliži tituli. Napredak u nastavku sezone čeka velika borba za izlazak u Evropu.

Crveno-beli sledeće nedelje dočekuju Vojvodinu, dok Kruševljani idu na noge Partizanu.