DANAS JE DAN ZA POBEDU: Zvezda protiv Darušafake i sudija za plasman u TOP 8!

Košarkaši Crvene Zvezde večeras od 19 časova u Istanbulu igraju odlučujuću i najvažniju utakmicu u Evroligi ove sezone.

Srpski i regionalni šampion će u duelu sa Darušafakom pokušati da izbori plasman u osam najboljih timova Evrope.

Crveno-beli trenutno imaju pobedu više od današnjeg rivala, ali su u prvom meču u Beogradu bili poraženi sa 73:70.

Veliki hendikep za ekipu Dejana Radonjića biće izostanak povređenog Stefana Jovića, ipak Zvezda u Istanbul putuje u veoma dobrom raspoloženju, posle plasmana u finale ABA lige.

– Ne treba zaboraviti da smo na početku Evrolige važili za autsajdera kome su predviđali svega nekoliko trijumfa, a mi kolo pre kraja imamo 16 pobeda i borimo se za plasman u Top 8. Na sve to, raspored je takav da smo došli u situaciju da odlučujući meč u Evroligi igramo posle napornog polufinala i pred finale plej-ofa ABA lige. To nas stavlja u poziciju u kojoj se ne nalazi nijedna druga ekipa u Evropi. Samo mi koji smo unutra znamo kolika su opterećenja, ali ovaj tim to nosi, pokazuje snagu i karakter. Naša motivacija je onakva kakva treba da bude za ovakav meč. Imamo želju da odigramo dobro i probamo da dođemo u situaciju da pobedimo. Razlika u pristupu ne postoji u odnosu na prethodne utakmice. Svaku od prethodnih 29 utakmica smo igrali sa izuzetnom željom koja je bila prisutna kod svih nas. Tako je i ovoga puta, rekao je Radonjić.

Trener Darušafake Dejvid Blat, očekuje veliku podršku domaće publike na današnjoj utakmici.

– Došli smo do 30. utakmice u Evroligi, koja je i poslednja. Oba tima su u poziciji da se kvalifikuju u plej-of i zbog toga očekujem odličan meč. Neka bolji tim pobedi. Srećni smo što je naša publika postala tako prijateljska prema nama i zaista dolazi da nas podržava. Bićemo rasprodati i očekujemo da postavimo novi rekord po posećenosti. To je velika stvar koja nam se događala ove sezona. Hvala navijačima, izjavio je Blata.

Čelnici Evrolige odlučili su da arbitri na ovoj utakmici budu Migel Perez Perez, Oleg Latiševs i Sefi Semeš.

Kladionice daju veliku prednost Darušafaki, kvota na pobedu turskog tima je u proseku 1.5. Ukoliko se odlučite da poverenje date Crvenoj Zvezdi, možete zaraditi lep novac, pošto je kvota na pobedu srpskog tima u proseku 2.85.

Ipak, na kraju je sve na košarkašima Crvene Zvezde. Nadamo se da će oni još jednom ove sezone odigrati meč iznad svojih mogućnosti, da će biti jači od Darušafake, turske publike, ali i sudija, pa da na kraju dana proslavimo prolazak srpskog kluba u osam najboljih timova Evrope!