ORLOVI JAČI OD LETONACA I SUDIJA: Srbija upisala važnu pobedu na startu kvalifikacija!

Reprezentacija Srbije pobedila je Letoniju u prvom meču kvalifkacija za Svetsko prvenstvo 101:100 (28:33, 24:23, 25:19, 24:25). 

Prilično ujednačena borba vodila se na obe strane. Srbija je dozvoljavala lake poene za Letoniju, pre svega pod košem. Trifunović je upisao prvu trojku za naš tim. Letonci su poveli, ali je usledila još jedna trojka i težak šut preko ruke za Smailagića koji je bio precizan za 14:12 posle pet minuta igre. Srbija je brzom kontrom i akcijom Avramovića i Smailagića stigla do +4., ali je Gražulis odgovorio trojkom na drugoj strani. Pešiće tim je igrao jako lošu odbranu i dozvolio raspoloženim Letoncima da ubace skoro sve što su zamislili, pa je posle prvih 10 minuta bilo 33:28.

Početkom drugog kvartla Srbija je ostvarila seriju od 5:0 i stigla do izjednačenja. Međutim posle tajm-auta Letonija se vratila i potom vezala seda poena. Miloš Teodosić je održavao Srbiju u “životu”. “Orlovi” su počeli da se bude u drugom delu ovog perioda, pa su usledile dve trojke Avramovića i jedna Smailagića za preokret Srbije tri minuta do kraja porvog poluvremena.


Po povratku na teren Srbija je vezala šest poena preko Avramovića i Smailagića i stigla do nvog izjednačenja. Za razliku od prvog poluvremena kada je bio šuterski raspoložen, Teo je sada radio ono što najbolje zna, odnosno da asistira. “Orlovi” su napravili mini-seriju od 5:0 i ponovo dojurili rezultat na 66:66 posle pet minuta igre. Letonija je pretila preciznim šutom za tri poena i tako pravila razliku. Srbija je konačno povela posle dužeg vremena rezultatom 70:66 poenima Radanova i Teodosića i održi prednost do kraja ovog kvartala.

Ovoga puta Letonci su furiozno startovali serijom od 8:0, potom je usledila još jedna trojka. Srpski tim nije uspevao da se odbrani sa linija.

Nekoliko kontroverznih sudijskih odluka dovele su do pobune u hali “Aleksadar Nikolić” i negodovanja srpske klupe.

Četiri poena Dangubića, potom izgubljena lopta gostiju vratili su Srbiju na kolosek. Međutim, ponovo su se Letonci raspucali sa distance i povisili prednost. Ponovo Dangubić sa distance,Ristić i Jagodić-Kuridža doneli su Srbiji novo izjednačenje. Posle drame i poena Jagodića-Kuridže sa linije penala Srbija je odnela pobedu. 

Najefikasniji u srpskom timu bio je Teodosić sa 21 poenom i osam asistencija, Avraović je upisao 17 uz pet skokova i sedam asistencija,, Smailagić je postigao 15, a Jagodić-Kuridža takođe 15.

Letonce je predvodio Lomaž sa 31 poenom, Bertans i Grazulis su upisali po 17. 

 


Be the first to comment on "ORLOVI JAČI OD LETONACA I SUDIJA: Srbija upisala važnu pobedu na startu kvalifikacija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*