RODŽER OD IVICE PROVALIJE DO POLUFINALA: Berdih imao dve meč lopte, ali je Rodžer iščupao pobedu!

Rodžer Federer je posle velike borbe izborio mesto u polufinalu Mastersa u Majamiju.

On je u sjajnom meču punom preokreta savladao Tomaša Berdiha sa 2:1 (6:2, 3:6, 7:6). Duel dvojice tenisera trajao je 119 minuta.

Rodžer je bio na ivici poraza u taj-brejku trećeg seta, Čeh je imao dve vezane meč lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi.

Federer će u borbi za finale igrati sa pobednikom meča Aleksandar Zverev Nik Kirjos.

TOK MEČA:

U prvom setu viđena je totalna dominacija nekadašnjeg prvog igrača ATP liste. Rodžer je već u prvom gemu naprabio brejk i stekao kapitalnu prednost, koju je sačuvao do kraja. Švajcarac je u sedmom gemu još jednom oduzeo servis svom rivalu, pa je rutinski za 27 minuta stigao do 6:2 i vođstva od 1:0.

Daleko neizvesnija borba je viđena u drugom setu. Berdih je podigao nivo igre, lako je osvajao gemove prilikom svog servisa, a neretko je pretio Federeru. U osmom gemu Čeh pravi jedini brejk u setu, što je bio i ključan momenat ovog dela igre. Tomaš je u narednom gemu uz malo poteškoća odservirao za osvajanje drugog seta, pa je izjednačio na 1:1.

U odlućujućem setu posle tri brza gema, Federer je u četvrtom žestoko napao Berdihov servis. Imao je dve brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi, pa se Čeh bar na kratko izvukao. Ipak, spasa nije bilo u šestom gemu, Rodžer je ponovo imao dve brejk lopte, sa tim što je ovoga puta drugu iskoristio i tako stigao do 4:2. Usledila su dva mirna gema, a onda pri vođstvu od 5:3 Švajcarac servirao za pobedu. Na iznenađenje svih, Berdih je sa nulom napravio brejk i tako se u potpunosti vratio u meč. Ipak, Federer je u narednom gemu imao meč loptu, ali se Čeh izvukao. Na kraju, se pobednik meča odlučivao u taj-brejku, što je bilo i najpošetnije. U prva četiri poena, viđena su četiri mini-brejka, pa nijedan teniser nije stekao prednost. U naredna četiri poena, i Rodžer i Tomaš su osvajali poene prilikom svog servisa, pa je meč ušao u neizvesnu završnicu. Pri rezultatu 4:4 Berdih pravi novi mini-brejk. Imao je Čeh dva servisa za veliku pobedu. Stigao je do dve meč lopte, ali je onda potpuno stao. Napravio je duplu servis grešku, Federer je vezao četiri poena i tako došao do trijumfa i plasmana u polufinale Mastersa u Majamiju.