BAMBERG IMAO ŠUT ZA POBEDU: Darušafaka se provukla kroz produžetke i iglene uši, odluka pada sledeće nedelje u Istanbulu!

Košarkaši Darušafake stigli su do velike i važne pobede u 29. kolu Evrolige.

Istanbulski tim je posle produžetaka savladao Bamberg sa 99:97. Ovakav ishod najmanje odgovara Crvenoj Zvezdi, čiji meč sa Uniksom sutra neće imati nikakvu važnost, pošto će odluka o osmom putniku u plej-of pasti naredne nedelje u međusobnom duelu turskog i srpskog kluba.

Bamberg je u dva navrata imao šut za pobedu, a pre toga je i ispustio veliku prednost od 14 poena.

U pojedinim trenucima sudijska trojka je svirala krajnje sumnjive faulove za Darušafaku, pa su Turci nekako uspeli da izbore produžetke.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bred Vonamejker koji je meč završio sa 30 poena, Klejburn je dodao 26.

U ekipi Bamberga Kozer je postigao 15 koševa.

TOK MEČA:

Bamberg je od samog starta utakmice stekao prednost. Trinkijerijev tim je posle prve četvrtine vodio sa 22:14. Sjajna igra Nemaca nastavila se i u drugom periodu. Bamberg je u nekoliko navrata stigao i do maksimalnih +14, a na odmor se otišlo rezultatom 40:29 za domaćina.

Posle izjednačenog starta trećeg perioda, kako se bližio kraj te deonice, Darušafaka je igrala sve bolje i bolje, a razlika se polako topila. Istanbulski tim je serijom 14:6 spustio razliku na samo tri poena, pa je pred poslednjih 10 minuta Bamberg vodio sa 58:55. Blatova ekipa je na početku četvrte četvrtine imala dva poena prednosti. Ipak, ponovo je Bamberg bolje, te je preokrenuo i držao situaciju u svojim rukama. Tajs je pogodio uz faul i doneo domaćem timu pet poena prednosti pred poslednji minut. Darušafaka se nije predavala, smanjili su sa linije penala na 84:81, a posle dobre odbrane usledila je trojka Luka Harangodija za 84:84. Bamberg je imao napad za pobedu, ali Miler nije pogodio, pa se ušlo u produžetke.

U dodatnih pet minuta viđena je velika borba. Dva tima su se često smenjivala u vođstvu. Ipak, Darušafaka je preko Vonamejkera i Klajburna lakše stizala do poena, pa je turski tim vodio sa 99:96 pred poslednjih 30-ak sekundi. Bamberg je promašio trojku, Vonamejker je fauliran i izgledalo je da je sve rešeno. Da ne bude tako potrudio se plejmeker gostiju, koji je promašio oba penala. Nemci su imali devet sekundi da dođu do novih produžetaka, Miler je fauliran. Pogodio je prvo, a namerno promašio drugo. Lopta se posle nekako ponovo našla u njegovim rukama, ali on nije uspeo da iz teške pozicije ubaci trojku, pa je Darušafaka stigla do velike pobede.