NEKA SE SPREMI RAONIĆ: Viktor loše krenuo, pa razbio Brazilca i prošao u drugo kolo!

Srpski teniser Viktor Troicki uspešno je započeo takmičenje na Mastersu u Majamiju.

Viktor je u meču prvog kola posle preokreta savladao Brazilca Tijaga Monteira sa 2:1 (5:7, 6:3, 6:1).

Ovo je bio prvi međusobni duel dvojice tenisera.

U prvom setu Troicki i Monteiro su sjajno servirali. Lagano su osvajali gemove na svoj servis, ali je srpski teniser nažalost poklekao u samoj završnici. Brazilac je pri vođstvu od 6:5 iskoristio jedinu brejk loptu u setu i tako poveo sa 1:0.

Viktor je na startu drugog seta spasao dve brejk lopte, i čini se da je to bio presudan momenat celog meča. Posle tog trenutka Troicki je zaigrao dosta bolje, odmah je u sledećem gemu stigao do brejka. Do kraja seta Viktor još jednom oduzima servis rivali i sa ubedljivih 6:3 izjednačava na 1:1.

Troicki je u trećem setu demonstrirao silu. Srpski teniser je u potpunosti dominirao, a nemoćni Monteiro je jedva stizao i do poena. Viktor je munjevito osvajao gemove na svoj, ali i na rivalov servis. Brazilac nije imao nikakve šanse. Troicki je poveo sa 5:0, a onda  je usledio jedini neizvestan gem u ovom setu. Monteiro je posle puno muke spasao četiri lopte i na kraju osvojio utešni gem. Viktor je bez problema osvojio naredni gem i tako obezbedio plasman u drugo kolo.

Troickog u narednoj rundi čeka veoma težak zadatak, pošto će za rivala imati Miloša Raonića, koji je treći nosioc u odsustvu Mareja i Đokovića.