DUCI NIJE MOGAO DO ČUDA: Anderson zaustavio Lajovića u prvom kolu Ki Biskejna!

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Mastersa u Majamiju.

Srpskog tenisera je u dva seta savladao Kevin Anderson, 6:2, 7:6.

Ovo je bio prvi međusobni duel dvojice tenisera.

Dušanu Lajoviću u svakom slučaju treba čestitati na dve veoma uspešne nedelje na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Odigrao je ukupno devet mečeva u kojima je ostvario sedam pobeda.

TOK MEČA:

U prvom setu Južnoafrikanac je odigrao savršeno. Servis ga je vrhunski služio, a uspeo je i da napravi dva brejka, pa je bez puno problema stigao do vođstva od 1:0.

Ipak, stanje stvari se promenilo u drugom setu. Lajović je krenuo da igra kao prošle nedelje u Indijan Velsu. Srbin je napravio brejk u petom gemu. Lajović je vodio sa 4:3 i imao dve gem lopte, ali jedna greška linijskog sudije preokrenula je čitav tok tog gema i seta. Anderson je vratio brejk i kasnije poveo sa 5:4. Duci je servirao za opstanak u meču i krenuo je katastrofalno. Svojim greškama dozvolio je rivalu tri vezane meč lopte. Međutim, od tog trenutka Lajović je zaigrao kao Đoković u najboljim danima. Vezao je pet poena, osvojio gem i u potpunosti se vratio u meč. Imao je Lajović u narednom gemu dve brejk šanse, ali se Anderson sjajnim servisima nekako iščupao iz te situacije, pa je poveo sa 6:5. Srpski teniser je još jednom servirao za opstanak, ali ovoga puta nije uspeo da osvoji gem. Imao je prednost od 30:15, ali su usledile greške, rival je vezao tri poena i zasluženo se plasirao u drugo kolo.