CRVENO-BELIMA NEĆE BITI LAKO: Zvezda DOBILA rivala za drugo kolo kvalifikacija!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su rivala u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crvena zvezda igraće protiv starog znanca iz Almatija, ekipe Kairata.

Kazahstanski šampion je u revanš meču na svom stadionu savladali Makabi iz Haife sa 2:0, pa je prošao u narednu rundu kvalifikacija, pošto je u Izraelu bilo 1:1. Kairat je potpuno zasluženo prošao dalje i crveno-bele čeka zahtevan posao u drugom kolu.


Makabi je imao prvu šansu na meču i to već u 8. minutu, ali je udarac Acili šutirao preko gola iz dobre pozicije. Samo dva minuta kasnije stigla je kazna. Prekaljeni golgeter Vagner Lav je postigao vodeći gol za Kairat.

Do kraja prvog poluvremena Lav je imao još dve dobre šanse, ali promene rezultata nije bilo.

U nastavku meča golman Makabija je napravio kardinalnu grešku, ipak, fudbaleri Kairata to nisu uspeli da iskoriste da stignu do novog gola. Klub iz Haife je u 64. minutu preko Šerija imao najbolju šansu na meču, ali je golman Pokatilov fantastično i refleksno odbranio njegov udarac.

I kao i u prvom poluvremenu, dva minuta kasnije nova kazna za Makabi. Sevnula je sjajna kontra Kairata koju je realizovao Abiken.

Pokušavao je Makabi da se vrati u meč i mogao je u 72. minutu kada su pred golom Kazahstanaca propustili ogromnu šansu, ali je Tonju upropastio sve svojom završnicom.

Bivši fudbaler Partizana Nebojša Kosović je odigrao veoma dobar meč, a u 77. minutu mogao je i do gola, odlično je tukao, a njegov udarac ukrotio je golman Haife. Do kraja meča beležimo i odličnu šansu za Planića, koji nije bio precizan, pa je Makabi propustio i poslednji voz da u utakmicu unese dramu.

Dakle, Crvena zvezda će imati šansu da se osveti Kairatu za eliminiaciju na startu kvalifikacija za Ligu Evrope sada već daleke 2015. godine.

Prvi meč će se igrati u Almatiju 20. ili 21. jula, a revanš na Marakani 27. ili 28. jula.


Be the first to comment on "CRVENO-BELIMA NEĆE BITI LAKO: Zvezda DOBILA rivala za drugo kolo kvalifikacija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*