SENZACIJA U INDIJAN VELSU, ENDI „POBEGAO“ OD DUCIJA: Vasek Pospišil počistio Mareja u dva seta!

Dogodila se najveća senzacija na Mastersu u Indijan Velsu!

Endi Marej je ispao sa turnira u drugom kolu!

Njega je sa 2:0 (6:4, 7:6) savladao Kanađanin Vasek Pospišil posle 112 minuta igre.

Endi je tako i drugu godinu zaredom učešće na Indijan Velsu završio rano. Prošle sezone ga je u trećem kolu izbacio Delbonis. Marej neće izgubiti previše poena, ali ovo može biti presudan tunir za nastavak sezone i borbe za prvo mesto na ATP listi. Britanac je dobrim rezultatom mogao dodatno da se udalji od Novaka, ali na sreću to mu nije pošlo za rukom.

Marej je u prvom setu dva puta stizao do brejka prednosti, ali oba puta nije uspeo da tu prednost pretvori u osvajanje seta. Pospišil je gubio sa 4:2, da bi zatim vezao četiri uzastopna gema i stigao do 6:4 i vođstva od 1:0.

U drugom setu viđeno je samo dva brejka. Već u prvom gemu je Kanađanin oduzeo servis Mareju. Endi je ubrzo uzvratio, i izjednačio na 2:2. To je bio poslednji brejk na meču, pa se pobednik drugog seta odlučivao u taj-brejku. Pospišil je udarnički igrao, brzo i lako je poveo sa 6:2. Ipak, veliki borac Marej se nije predavao. Spasao je tri set lopte i servirao za 6:6. Ovoga puta Endi nije uspeo da se izvuče, Vasek koristi četvrtu set loptu i sa 7:5 u taj-brejku stiže do velike pobede i plasmana u treće kolo.

Ovo je bio peti međusobni meč dvojice tenisera, a u prethodna četiri Marej nije izgubio ni set.

Pospišila u trećem kolu čeka Dušan Lajović, koji je savladao Felisijana Lopeza sa 2:0. Ko zna, možda je Endija stvarno uplašila partija srpskog tenisera protiv 30. nosioca.