BUNDESLIGA: Bajern nastavio sa pobedama, Lajpcig ga prati u stopu!

Fudbaleri Bajerna pobedili su danas u gostima Verder sa 2:1 u 18. kolu Bundeslige, dok je njihov prvi pratilac Lajpcig na tabeli kod kuće pobedio Hofenhajm 2:1 i tako mu naneo prvi poraz u sezoni.

Razlika na tabeli izmedju dva kluba ostala je tri boda. Bajern je u prvom poluvremenu poveo golovima Arjena Robena i Davida Alabe, da bi Maks Kruze početkom drugog smanjio na 1:2. Nijedan tim posle toga nije imao izrazite šanse, ali su Bavarci sačuvali pobedu i prvo mesto na tabeli. Bajern ima 45 bodova, tri više od Lajpciga.

Hofenhajm je u Lajpcigu poveo sjajnom akcijom dvojice igrača u polukontri u 18. minutu. Nadim Amiri je prošao do šesnaesterca i dodao je loptu Andreju Kramariću koji je na sebe navukao odbranu i onda vratio u sredinu usamljenom Amiriju koji je mirno sproveo u mrežu.

Najbolji strelac Lajpciga Timo Verner izjednačio je u 38. minutu golom posle gužve na ivici šesnaesterca.

Domaći tim je u 60. minutu postao brojčano nadmoćniji, pošto je najbolji strelac gostiju Sandro Vagner u jednom duelu zgazio djonom na članak Štefana Ilzaknera i dobio direktni crveni karton. Konačni rezultat postavio je Marsel Zabicer u 77. minutu, kada je šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta se odbila o odbranu, promenila pravac i ušla u gol.

Hofenhajmu je ovo bio prvi poraz u sezoni, tako da je ostao na četvrtom mestu sa 31 bodom, jednim manje od Ajntrahta, koji je u petak pobedio Šalke 1:0. Borusija Dortmund ima 30 bodova, a sutra igra protiv Majnca.

Keln je prekinuo seriju od šest mečeva bez pobede u velikom stilu, pošto je danas u gostima pobedio „fenjeraša“ Darmštat 6:1. Gosti su na poluvremenu vodili 3:0, domaćin je smajio iz penala, a onda je su „jarčevi“ dali još tri. Peti gol na meču delo je srpskog internacionalca Miloša Jojića.

U derbiju začelja Ingolštat je pobedio Hamburg 3:1 i tako ga pretekao na tabeli, pošto sada ima 15 bodova, dva više od svog današnjeg rivala, koji je sada na pretposlednjem mestu. Poslednji Darmštat ima devet bodova.

Augsburg je u gostima pobedio Volfsburg 2:1 i tako ga pretekao na 12. mestu tabele.

Kasnije danas igraju Bajer Leverkuzen i Borusija Menhengladbah.

Beta