CRVENO-BELI BEZ ČUDA U NEMAČKOJ: Lajpcig porazio Zvezdu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Lajpciga rezultatom 3:1 u meču 3. kola G grupe Lige šampiona.

Crveno-beli posle tri utakmice imaju jedan osvojen bod, dok Nemci imaju šest.

 


U narednom 4. kolu isti timovi će se sastati, ali ovog puta na beogradskoj Marakani.

Strelci za Lajpcig su bili David Raum u 12, Ćavi Simons u 59, odnosno Dani Olmo u 75. minutu. Jedini gol za Zvezdu postigao je Marko Stamenić u 70. minutu.

Već nakon desetak sekundi viđena je prva interesantna situacija u šesnaestercu gostiju, kada su u duelu bili Rodić i Openda, ali je sudija Sančes pokazao da se igra nastavi.

Ubrzo, Zvezda je prvi put zapretila preko Hvanga, koji je sasvim solidno šutirao sa distance, međutim, lopta je završila pored stative Blasviča.

Katastrofalna intervencija Đige u sedmom minutu umalo je skupo koštala Zvezdu. Promašio je loptu, koja je stigla do Opende, koji je šutirao loše, verovatno i on iznenađen reakcijom štopera gostiju.

Zvezdina odbrana kapitulirala je već u 12. minutu, kada je David Daum savladao Omrija Glazera.

Mirko Ivanović je izgubio loptu na levoj strani, da bi „bikovi“ iz tri poteza prebacili loptu na drugu stranu, gde se našao Raum i prevario Glazera.

Izraelski golman je bio na vetrometini nakon tog primljenog gola, ali je u dva navrata izvrsno intervenisao.

Najpre je zaustavio snažan i precizan udarac Polsena, da bi posle kornera, sprečio autogol Đige, od čije se glave lopta odbila ka golu.

 


U nastavku akcije je probao i Simakan posle odbitka, ali je prebacio prečku.

Lajpcig je držao loptu u nogama i tražio opet pukotinu u odbrani crveno-belih, koji su s vremena na vreme pretili iz kontri.

Ivanić je u jednoj situaciji umalo iskoristio nepažnju odbrane domaćih, da bi posle kornera, koji je ozborio, Rodić šutirao glavom, a Blasvič izboksovao loptu.

Zvezda je u 28. minutu dobila penal, kada je Lukeba srušio Olajinku, međutim, nakong pregledanja snimka, španski sudija je poništio sopstvenu odluku.

Završnica poluvremena je bila baš kao i čitav prvi deo, Zvezda je imala nekoliko situacija iz polukontri i kontri, ali kao da je falilo ideje i konkretne akcije u završnoj trećini terena.

Poslednji pokušaj pre odlaska na pauzu imao je Raum u nadoknadi, ali je njegov udarac sa desne strane iskosa zaustavio Glazer.

Bahar je na startu nastavka u igru uveo Bukarija umesto Olajinke i crveno-beli su zaista dobro izgledali u prvih desetak minuta.

Lopta je bila konstantno na polovini Lajpciga, koji je, ipak, pravo niotkuda u 59. minutu duplirao prednost.

Prelep gol postigao je Ćavi Simons. Pomerio je loptu pored Hvanga, a onda sjajnim udarcem sa distance savladao Glazera.

Onda je na scenu opet stupio golman Zvezde koji je redom zaustavljao pokušaje domaćih, pre svih Kampla , Opende i Simonsa.

Bahar je rizikovao u 65. minutu i na teren poslao tri klinca – Mijatovića, Nedeljkovića i Lučića.

Crveno-beli su u 70. minutu uspeli da smanje rezultat, a strelac je bio Marko Stamenić.

Novozelanđanin je posle šuta kapitena Dragovića samo skrenuo loptu iza leđa Blasviča za veliku radost Zvezdinih navijača.

Crveno-beli su sve karte bacili na napad, ali je Lajpcig u 84. preko Olma rešio pitanje pobednika.

Simakan je prvo šutirao, tu je bio i Baumgartner, da bi lopta na kraju stigla do Olma, koji je pogodio samo desetak minuta nakon ulaska u igru.

Samo minut kasnije Nedeljković je na drugoj strani pogodio stativu. Lopta je posle njegovo udarca kačila jednog igrača domaćih i završila u korneru.

Promene rezultata više nije bilo, a dva tima sastaće se za dve sedmice u Beogradu.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*