NEZAPAMĆENA DRAMA U SRPSKO-RUSKOM OKRŠAJU: Hrabra Jelena Janković ispustila pobedu u meču sezone

Srpska teniserka Jelena Janković nažalost nije uspelada se plasira u osminu finala Australijen opena.

Od nje je u meču punom preokreta i velike borbe bila bolja Svetlana Kuznjecova sa 2:1(6:4, 5:7, 9:7). Dvoboj Srpkinje i Ruskinje je trajao neverovatnih 218 minuta.

U prvom setu Kuznjecova je prva stigla do brejka, i to u trećem gemu. Jelena nije uspela da stvorni nijednu brejk priliku, dok je Ruskninja opasno vrebala novu priliku. Kuznjecova u sedmom gemu pravi još jedan brek i stiže do prednosti od 5:2. U nastavku ovog dela igre srpska teniserka je uspela da vrati jedan brejk, ali je Kuznjecova rešila prvi set u svoju korist rezultatom 6:4.

I u drugom setu Jelena se ponovo mučila u gemovima na svoj servis. Kuznjecova je to izuzetno koristila, pa je u petom gemu imala veliku prednost od 4:1. Ipak, Jelena Janković se kao i uvek, nije lako predavala. Ekspresno je vratila jedan brejk već u narednom gemu. Ruskinja je vodila sa 5:4 i imala servis za pobedu. Srpska teniserka je taj gem odigrala na izuzetnom nivou i uz samo jedan izgubljen poen stigla je do 5:5. Kuznjecova je posle toga potpuno pala, što je JJ potpuno iskoristila i stigla do 7:5 i izjednačenja od 1:1.

Nastavila je u odlučujućem setu Jelena da izluđuje protivnicu. U tim trenucima postojala je samo jedna teniserka na terenu. Srpkinja je povela sa 3:0. Ali, Kuznjecova je kako se set bližio kraju igrala sve bolje i bolje. Ubrzo je vratila brejk i smanjila na 3:2. U narednom gemu Jelena još jednom oduzima servis rivalki i stiže do 4:2. Tada je samo trebalo da privede meč kraju. Nažalost u tome nije uspela. Kuznjecova je uzela naredna tri gema i stigla do prednosti od 5:4. Ruskinja je po drugi put u meču imala servis za pobedu. I baš kao i prvi put, ni ovoga puta nije uspela da stigne do trijumfa. Jelena je još jednom odigrala sjajno pod pritiskom, pa je stigla do 5:5. Pošto u odlučujućem setu nema taj-brejka igralo se na razliku. Obe teniserke su čuvale svoj servis sve do 15. gema kada je JJ poklekla.Kuznjecova je stigla do brejka i nove šanse da svojim servisima reši pitanje pobednika. Ovoga puta u tome je uspela, osvojila je gem sa nulom i na kraju slavila sa 9:7.

Obe teniserke ispraćene su sa terena velikim aplauzom. Publika je imala šta da vidi, jedino je šteta što Jelena nije ta koja je prošla u narednu fazu takmičenja.

Kuznjecovu u osmini finala čeka duel sa zemljakinjom Anastasijom Pavličenkovom.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!