IME MU JE NOVAK, ZOVITE GA FENIKS: Đoković od ivice ponora do velike pobede nad Verdaskom

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Dohi pošto je posle velikog preokreta savladao Španca Fernanda Verdaska, 4:6, 7:6, 6:3.

Novak je posle izjednačenog starta prvi stigao do brejka u uvodnom setu. Ipak, umesto da privede taj deo igre kraju, Đoković je potpuno stao, što je iskusni vuk Verdasko znalački iskoristio, pa je ekspresnim preokretom stigao do prvog seta rezultatom 6:4.

Španac je mnogo bolje započeo i drugi set, odmah na startu je oduzeo servis Novaku. Međutim, srpski teniser se, kao i uvek, nije lako predavao, pa je ubrzo povratio brejk i uveo meč u mirniju luku. Do kraja seta nismo više videli brejkove, iako je Verdasko u devetom gemu bio nadomak njega. Ušlo se u taj-brejk. Nole je bolje krenuo, odmah je stekao prednost mini-brejka, ali je onda usledila Verdaskova serija od četiri uzastopna poena. Španski teniser je ubrzo stigao i do četiri set lopte, poveo je sa 6:2. U tim trenucima Novak je odigrao mirno, dok se Verdasku ruka potpuno stegla, pa je napravio nekoliko grešaka u nizu. Novak je stigao do izjednačenja, 6:6, ali je usleduio sjajan poen za Verdaska, kojim je došao i do pete meč lopte. I ovoga puta Đoković je samo kako on ume uspeo da se spasi i kasnije osvoji set.

U trećem setu muke nije bilo, Đoković je od samog starta zaigrao daleko bolje, dok je Verdasko i dalje bio u mislima u taj-brejku prethodnog seta. Novak je rivalu dva puta oduzeo servis i stigao do važnog trijumfa, 6:3.

Srbin će u finalu igrati sa boljim iz duela Endi Marej Tomaš Berdih.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!