KRAJ ARSENALOVOG NIZA: Everton posle preokreta srušio Tobdžije, Lester ponovo razočarao (VIDEO)

Fudbaleri Arsenala prekinuli su niz od 14 utakmica bez poraza pošto su posle preokreta poraženi na Gudison Parku od Evertona sa 2:1.

Tobdžije su do prednosti došle u 20. minutu kada je Sančez pogodio iz slobodnjaka, lopta je na putu do gola pogodila Vilijamsa, pa je to sprečilo Stekelenburga da bolje reaguje. Everton je nakon tog gola zaigrao daleko bolje i nagrađen je minut pre odlaska na odmor. Bejns je centrirao, a Kolman je glavom savladao Petra Čeha, pa je na kraju prvog poluvremena rezultat bio 1:1.

Arsenal je bio bolji u uvodnim minutima nastavka, ali nije uspeo da uputi nijedan šut u okvir gola. Everton je kako je meč odmicao ponovo krenuo da igra veoma dobro. Propustili su momci Ronalda Kumana nekoliko dobrih šansi, a onda je usledio 86. minut. Barkli je sjajno izveo korner, a Vilijams je glavom sproveo loptu u mrežu za veliko slavlje na Gudisonu. Do kraja meča pocrveneo je Fil Džagijelka, Arsenal je imao veliku priliku da dođe do izjednačenja, ali ekipa Arsena Vengera nije uspela, pa je Everton upisao toliko važan trijumf.

U drugom meču večeri Bornmaut je savladao Lester na Vikaridž Roudu sa 1:0. Jedini gol postigao je Pju u prvom poluvremenu. Šampion Engleske tako nije uspeo da nastavi sa dobrim rezultatima posle velike pobede nad Mančester Sitijem. Sa druge strane Trešnjice su nastavile na pružaju sjajne partije i trenutno se nalaze na visokoj osmoj poziciji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо