ZVEZDA SE MUČILA, PA UNIŠTILA MAKEDONCE: Crveno-beli na 10/10 u ABA ligi

Košarkaši Crvene Zvezde upisali su i deseti trijumf u isto toliko mečeva u ABA ligi. Ekipa Dejana Radonjića savladala je u Pioniru Karpoš Sokoli sa 91:70.

Iako je po rezultatu ovo ubedljiva pobeda, na terenu uopšte nije bila takva situacija. Fenjeraš iz Makedonije je mučio srpskog šampiona i branioca titule pune tri četvrtine. Karpoš je tokom prvog poluvremena imao prednost i od devet poena. Ipak, Crveno-beli su izjednačili do kraja poluvremena.

Usledila je treća četvrtina u kojoj je Zvezda uspela da se odlepi na sedam poena prednosti, ali još ništa nije bilo rešeno. Pitanje pobednika tim Dejana Radonjića je u potpunosti rešio u prvih nekoliko minuta posednjeg perioda, kada je dalekometnom paljbom napunio koš gostiju iz Makedonije.

Najefikasniji u jubilarnom desetom trijumfu Zvezde bili su Simonović i Bjelica sa po 21 poenom. Simon je odigrao još jedan neverovatan meč u kom je ubacio 5 trojki. U Karpošu najbolji je bio Labović sa 16 poena.

Ovom pobedom Zvezda je ostala usamljena na čelu tabele i jedini je tim u ligi bez poraza, Karpoš je trenutno poslednji sa samo jednim trijumfom.