MURINJO: Mediji poštuju Vengera, a mene ne, iako sam ja osvojio titulu pre 18 meseci, a ne pre 18 godina

Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo ocenio je da ga britanski mediji ne poštuju dovoljno u poređenju sa Arsenom Vengerom iz Arsenala, za koga je rekao da je poslednji put osvojio šampionsku titulu pre 18 godina.

Mančester junajted će u subotu od 13.30 igrati protiv Arsenala na “Old Trafordu” u 11. kolu Premijer lige. To će biti i duel dvojice trenera, koji su u višegodišnjoj svađi, koja datira od Murinjovog boravka u Čelsiju.

Venger nikada nije pobedio nijedan Murinjov tim u Premijer ligi, a Portugalac je ljut na medije kada ga porede sa francuskim kolegom.

– Rekord protiv bilo kog trenera nije važan. Za mene je jedino važno šta osvojiš, kao tim. Naši rezultati, naša preporuka. U Premijer ligi sutra će se odigrati meč dva trenera sa rekordima. Aleks Ferguson više nije ovde. Sutra, između dva trenera, pričamo o šest ili sedam titula u Premijer ligi, ja mislim. Ja imam tri, a on tri ili četiri, ne znam – rekao je Murinjo na konferenciji za novinare, preneo je “Omnisport”.

Murinjo je titule u Premijer ligi osvojio sa Čelsijem u sezonama 2004-2005, 2005-2006 i 2014-2015. Venger je sa Arsenalom osvojio titule 1997-1998, 2001-2002 i 2003-2004.

– Da li to znači da bi trebalo da nas poštuju, čak i u periodima kada naši rezultati nisu najbolji. Mislim da gospodin Venger ima vaše poštovanje (medija) i mislim da ga ja nemam. Posebno što sam osvojio poslednju titulu pre 18 meseci, a ne pre 18 godina. Ali, samo pratim svoj put, pošto želim da osvojim četvrtu Premijer ligu.

Murinjo je rekao da je posle otkaza u Čelsiju imao brojne ponude, ali da je želeo da sačeka pravu.

– U klubu sam u kome želim da budem. Kada sam dobio otkaz u Čelsiju nisam bio u nevolji, imao sam mnogo ponuda. Ne pričam o njima jer je to pitanje principa. Mogao sam odmah da pronađem posao, u nekom od najvećih evropskih klubova u Evropi, ali sam čekao. Osvojio sam šampionske titule sa četiri različita kluba i želim da budem šampion u svakom klubu u kome radim. To bi bio lep rekord, ako bi u tome uspeo – naveo je bivši trener Porta i Real Madrida.

Beta