VERMEZOVIĆ: Nije Vučić kriv što Partizan nije osvojio titulu!

FOTO: FK Partizan

Bivši trener Partizana Vladimir Vermezović u intervjuu za Sputnjik govorio je o sezoni u srpskom fudbalu koja je iza nas.

Njegovi crno-beli i pored bodovne prednosti od pet bodova ponovo nisu uspeli da osvoje šampionsku titulu, te je Crvena zvezda odbranila duplu krunu.

U međuvremenu klupu Partizana napustio je Aleksandar Stanojević, a na njoj ga je zamenio Ilija Stolica.


– Čudna su vremena za partizanovce. Mnogo toga se priča i dešava oko Partizana. Mnogo je raznih teorija, ali je činjenica da Partizan ima trenera. Ilija Stolica je vredan momak, znam ga dok je igrao za crno-bele kada sam ja bio pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću. Napravio je sa Voždovcem lepe stvari i smatram da je Partizan u ovom trenutku izabrao najbolje rešenje. Kažem u ovom trenutku jer svaka prilika da se postane trener Partizana je dobra i ne treba je odbijati. Kažu da je Stolica mlad, ali svi smo mi bili podložni sličnim kritikama. Ja sam došao iz Teleoptika, Ljubiša Tumbaković iz petlića Partizana i to nema nikakve veze. Dejan Stanković je osvojio treču titulu sa Zvezdom bez prethodno dana staža kao šef stručnog štab – kaže Vermezović.

Vermezović smatra da je Stolica dobar izbor, iako se mnogi navijači Partizana neće složiti sa njim.

– Ukoliko se budu poklopile kockice, a postoje sve predispozicije, Stolica bi mogao da donese pozitivan pomak. Partizanovi navijači ne bi trebalo da sa tolikom sumnjom prihvataju novog trenera, neophodno je dati mu vreme. Menjati trenera na svaka 3-4 meseca nema smisla, potrebno je pustiti ljude da rade. Svi pričaju da je Partizan veliki klub, da nema vremena, ali i drugi klubovi u Evropi su veliki pa pruže šansu treneru po godinu ili dve iako ne osvoje ništa. Ukoliko veruješ i imaš viziju neophodno je sačekati.

Marko Nikolić, Savo Milošević, Miroslav Đukić, Saša Ilić i mnogi drugi su bili kandidati za trenera Partizana, ali su svi oni odbili poziv crno-belih. Vermezović je pokušao da objasni zbog čega su se mnogi stručnjaci odlučili na taj korak.

– Javna je tajna da u našem fudbalu nisu sve stvari onakve kakve bi trebalo da budu. Uzdali smo se u VAR, međutim vidimo da i ta tehnologija u jednu ruku može da se kjntroliše. Ipak, ne bih se služio teorijama zavere da Vučić pomaže Zvezdi. Ove godine Partizan je bio najbliži šansi da osvoji titulu. Imao je veliku bodovnu prednost, derbi koji je direktno odlučivao o šampionu, izgubili smo i ne bismo trebali da tražimo alibi. Takođe, ne znači da je Sale Stanojević slab trener jer je izgubio taj derbi. Ne, jednostavno se tako desilo, izgubio si jednu utakmicu koja odlučuje direktno. Da li igrači nisu bili dovoljno spremni ili njihov mentalni sklop nije mogao da podnese težinu takve utakmice, jednostavno desilo se. Zvezda je dobila tiu utakmicu, odvojila se i kasnije se potvrdilo staro pravilo u domaćem, ali i evropskom fudbalu da se titule ne osvajaju u duelima sa velikim rivalima, već sa malim protivnicima – rekao je popularni Čika Crni, a potom zaključio:

 


Zvezda je neplanirano izgubila bodovbe protiv Radnika, ali je Partizan ispustio bodove kad je bilo najpotrebnije. Podveo bih to pod neku psihologiju ovog tima koji nije mogao da izdrži pritisak, a ne pod to da je Vučić doneo titulu Crveoj zvezdi. Da se ne lažemo, Zvezda ima logističku podršku vodećih struktura, to je činjenica, ali da li je ona baš tolika da ima uticaj na sudije i direktno na rezultat ja to ne znam i ne želim da verujem u to. Trenutno je konstalacija snaga takva da Partizan ne verujem da može da osvoji titulu i ako znamo da je to tako, zašto bismo trošili novac na skupe strance. Bolje je da razvijamo našu decu jer će to dobro doći i našoj reprezentaciji jer sa ovolikim brojem stranaca u kvalitetnim klubovima ćemo ugušiti i reprezentaciju.

Be the first to comment on "VERMEZOVIĆ: Nije Vučić kriv što Partizan nije osvojio titulu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*