KLJAJIĆ: Sve ide kako treba, ali nema mesta euforiji

Golman fudbalera Partizana Filip Kljajić rekao je danas da je ekipa napravila pomak u odnosu na početak sezone, ali da se neće zanositi dobrim rezultatima i dodao da će se truditi da opravda ukazanu šansu.

„Napravili smo pomak u odnosu na početak sezone, pravili smo loše rezultate možda pod utiskom ispadanja iz Evrope. Bez obzira na, to mi kao igrači Partizana ne bismo smeli da dozvolimo da se Partizan nadje na poziciji na kojoj je bio na početku prvenstva. Sada sve ide kako treba i moramo da nastavimo istim ritmom uz mnogo prostora za napredovanje. Od 11 takmičarskih mečeva dobili smo 10, to je ohrabrujuće, ali nema mesta niti euforiji niti ishitrenim izjavama, idemo kolo po kolo“, rekao je Kljajić za klupski sajt.

Kljajić je posle odlaska Bojana Šaranova dobio šansu u prvom timu.

„Dobio sam šansu, a na meni je da je opravdam. Za golmana su najvažnije utakmice, ništa drugo ne može da te spremi za ‘jedinicu’ kao što može kontinuitet igara. Najbitnije od svega je psihička stabilnost i koncentracija“, rekao je on i dodao da mu je najteža utakmica bila protiv Atletik Bilbaa u Ligi Evropa, a najlepša protiv AZ Alkmara u Holandiji.

Kljajić je naveo da je za golmana najvažnije da bude psihički stabilan, pošto iz toga dolazi koncentracija i mirnoća.

„Možda je od svih na terenu naš posao najnezahvalniji. Golman i ne treba da bude najbolji pojedinac ekipe, ali treba da bude neko na koga ekipa može da se osloni“, dodao je 26-godišnji čuvar mreže.

Kljajić je naveo i da mu je mnogo značio poziv u A reprezentaciju, pošto je privilegija igrati u državnom timu.

On je dodao da se golmani poštuju, jer „jedino golmani mogu da razumeju jedni druge, niko više“ i naveo da ta pozicija u timu nosi veliku odgovornost.

„Tim gubi, tim pobedjuje. Naravno da ćete kriviti odbranu i golmana u slučaju poraza, ali mi koji smo na tim pozicijama smo navikli da se nosimo sa tom odgovornošću. Iskreno, retko ko će da pomene golmana ako ekipa pobedi“, rekao je Kljajić.

Beta