BIBIĆ: Želim medalju na Evropskom prvenstvu!

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je danas da će tokom tronedeljnih priprema u Ulcinju pokušati da podigne nivo forme kako bi na Evropskom prvenstvu u krosu konkurisao za visok plasman u juniorskoj konkurenciji.

„Ovo je veoma važna faza priprema, a već pet dana radimo u Ulcinju. Iako nisam osvojio medalju na kros prvenstvu Balkana u Ćupriji, gde staza nije bila po mom ukusu, daću sve od sebe da na šampionatu Evrope budem medju kandidatima za medalje“, rekao je Bibić.

Evropsko prvenstvo u krosu održaće se 11. decembra u italijanskom gradu Kia.

Bibić je pre četiri meseca u Tbilisiju postao prvak Evrope na 3.000 metara u uzrastu mladjih juniora. On je prošle godine na kros prvenstvu Evrope u francuskom Jeru zauzeo je 28. mesto kod juniora, a bio je najbrži od atletičara rodjenih 1999. godine.

„Imao sam uspešnu godinu, ali pokušaću da je krunišem na najbolji način. Možda sam malo više trčao i nešto manje odmarao u poslednje vreme, ali zadovoljan sam ovim delom sezone. Jedino mislim da sam na krosu Balkana mogao više“, ocenio je mladi Novopazarac.

Trener Rifat Zilkić rekao je da od Bibića u krosu očekuje plasman medju deset najboljih juniora u Evropi.

„Pokušaćemo da bude bolji nego prošle godine, stariji je i iskusniji. Krosevi su interesantni i dramatični, mnogo zavisi od podloge i konfiguracije. Bilo bi odlično da bude u deset najboljih, ali to ne znači da bih bio zadovoljan takvim plasmanom“, naveo je Zilkić.

Osim Bibića, u Ulcinju se pripremaju i Amela Terzić, Teodora Simović, Haris Ajdarević i Adem Zilkić.

„Amela Terzić sprema se za Evropsko prvenstvo u dvorani (od 3. do 5. marta u Beogradu) i preskočiće evropski kros. S druge strane, Bibić je mlad i potrebno mu je da stiče iskustvo, kao nekada Amela, Olivera Jevtić ili ranije Dragan Zdravković“, rekao je Zilkić.

Beta