BRAVO! Bibić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu!

Fantastični Elzan Bibić uspeo je da napravi ogroman uspeh na Evropskom prvenstvu u dvorani u Istanbulu gde je osvojio bronzanu medalju u trci na 3.000 metara!

Neverovatni srpski trkač uspevao je tokom cele trke da izdrži tempo sa dvojicom najboljih Evropljana na ovoj distanci, na kraju je posustao, ali je odbranio treće mesto.

Prvi je bio Norvežanin Jakob Ignebriksen sa 7:40,32, a drugi Španac Adel Mešal je bio odmah iza njega. Bibić je sa vremenom 7:41.01 bio treći!

 


Ovo zaista niko nije očekivao, a naš Elzan je od starta pokazao da na njega mora da se ozbiljno računa!

Sve vreme trke držao se između četvrtog i šestog mesta, a onda je na 2.000 metara uspeo da se izdvoji!

Zajedno sa Ingebriksenom i Mešalom je izbio na čelo i bio je tik uz njih sve do poslednjih 400 metara kada je potpuno izgubio dah.

Ipak, uspeo je da ostavi dovoljno „daha“ u plućima da ostane na trećem mestu i to ubedljivo i ovo je za njega najveći uspeh u karijeri.

 


Slavio je odmah Bibić čim se trka završila, pritrčao je do tribina odakle su mu dobacili srpsku zastavu, a prvo je proslavio uspeh sa svojim trenerom Rifatom Zilkićem.

Iako mu je tek 24 godine, ovo je šesta medalja sa velikih takmičenja.

U karijeri ima zlato sa Evropskog festivala mladih na 3.000 metara i srebro na 1.500 metara iz 2015. godine, naredne godine je na Evropskom šampionatu mladih uzeo zlato na 3.000 metara, na Evropskom šampionatu za atletičare do 23 godine bio je bronzani na 1.500 metara i ima evropsku bronzu u krosu u juniorskoj konkurenciji. 

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "BRAVO! Bibić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*