ZA IGRAČE PARTIZANA NEMA MESTA: Dijabate nije na spisku

Napadač Crvene zvezde Kalifa Kulibali neće nastupiti za selekciju Malija tokom predstojeće reprezentativne pauze.

Navodno je dobio poziv selektora Erika Šelea, ali je sa klubom dogovoreno da ostane u Ljutice Bogdana kako bi radio na fizičkoj spremi koja nije na zavidnom nivou.

Kako bi i bila kada je među crveno-bele došao krajem prelaznog roka, a da pre toga dva meseca nije imao klub.


Kulibali iza sebe ima zapažen učinak u reprezentaciji, a nacionalni dres je oblačio 30 puta, a u šest navrata je tresao mreže protivnika.

Zanimljivo je da na spisku nema Fusenija Dijabatea koji ove sezone pruža dobre partije za Partizan, te će morati da se strpi na svoj debi za Mali. Bez poziva je ostao i njegov klupski kolega Hamidu Traore (1 nastup do sada), dok je iz redova superligaša priliku i poziv Šelea dobio štoper Vojvodine Mamadue Traore kojem će to biti prvi put da je sa nacionalnim timom godinu dana posle debija.

Rival Malija će u dva navrata (23. i 26. septembra) u okviru prijateljskih utakmica biti Zambija, a poziv selektora Aljoše Asanovića je dobio vezista Zvezde Kings Kangva. Crveno-beli će dobiti još jednog reprezentativca u vidu Osmana Bukarija koji će igrati za Ganu u prijateljskom meču protiv Brazila, a taj meč je na programu 23. septembra.

 


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "ZA IGRAČE PARTIZANA NEMA MESTA: Dijabate nije na spisku"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*