ĐOKOVIĆ PUN OPTIMIZMA: Nedelja u Parizu biće berićetna!

Najbolji teniser sveta Novak Djoković rekao je danas za agenciju Beta da na predstojećem masters turniru u Parizu, na kom brani titulu, očekuje „berićetnu nedelju“.

„Zasada sve ide kako bi trebalo i kako valja. Iskreno se nadam da će ostati tako i da da ću imati berićetnu nedelju u Parizu“, rekao je Djoković za agenciju Beta u Parizu.

Djoković će naredne nedelje učestvovati na masters turniru u Parizu, na kom je prethodne tri godine osvojio titulu.

„Ulazim kao i u svaki drugi turnir, optimistično, sa željom i nadom da ću da ostvarim što bolji plasman. Imam visoka očekivanja od sebe, ali se trudim da budem u sadašnjem trenutku i da se usresredim na svaki naredni izazov. Naredni izazov u ovom trenutku su treninzi i postizanje željenje forme dostizanja željenog nivoa forme da mogu da trijumfujem protiv bilo kog igrača, pogotovo u dvoranama u Parizu i Londonu, gde sam poslednjih četiri, pet godina imao dosta uspeha“, rekao je Djoković.

Na pitanje da li pred početak turnira oseća dodatni pritisak, s obzirom na to mu se Britanac Endi Marej znatno primakao na čelu ATP liste, Djoković je rekao da želi da se koncentriše na sebe.

„Gledam samo na sebe i to je praktično jedino što mogu da kontrolišem. Endi zaista igra izvrstan tenis i definitvno zaslužuje da bude u ovoj poziciji da se bori za prvu poziciju. U drugom delu sezone nije izgubio puno mečeva, zaista igra najbolji tenis, ima izvanredne rezultate i ja mu čestitam na tome. Sigurno je vrlo motivisan što se da videti na terenu, ali ne zaavisi samo od njega. Ja ću uzeti stvari u svoje ruke, što bi se reklo ‘u se i u svoje kljuse'“, rekao je Djoković.

Uz najboljeg tenisera sveta na turniru u Parizu neće biti treneri Boris Beker i Marijan Vajda, već ih menjati Španac Pepe Imas.

„Moj tim je izuzetno veliki i ljudi koji će sedeti u mom boksu su takodje deo tog tima. Oni su na ovaj turnir došli zato što je to bio prethodni dogovor unutar tima“, rekao je Djoković.

Djoković će, kao prvi nosilac, u prvom kolu masters turnira u Parizu biti slobodan, a u drugom ga očekuje duel s boljim iz duela izmedju Španca Nikolasa Almagra i Gerda Milera iz Luksemburga.

„Almagro i Miler su kvalitetni igrači, jesu drugačiji tip igrača, ali su izuzetno kvalitetni. Miler je nedavno u Bazelu umalo pobedio (Keija) Nišikorija, što pokazuje u kakvoj je formi. Ipak, trebalo bi da budem koncnetrisan na sebe i svoju igru. Neće biti lako, to je sigurno“, rekao je on.

Beta