PAO AMERIČKI BOMBARDER: Novak Đoković savršeno startovao u Parizu!

Tanjug/AP

Novak Đoković je uspešno započeo odbranu titule na Mastersu u Parizu.

Đoković je posle 102 minuta igre pobedio 34. tenisera sveta, Amerikanca Maksima Kresija, 7:6 (1), 6:4.

Bio je ovo njegov jubilarni 50. nastup u Bersiju i 42. pobeda, ali protiv Kresija nije bilo nimalo lako.

 


Od samog starta bilo je jasno da ćemo gledati dva potpuna kontrasta u stilu igre – Kresija koji igra servis-volej i Novaka, koji voše voli da ostane pozadi.

Bio je to njihov prvi okršaj i Novaku je trebalo dosta da se privikne na igru Amerikanca francuskog porekla, rođenog u Parizu. Pre svega na čitanje toga gde će odservirati, što nije bilo nimalo lako, s obzirom da Kresi servira i prvi i drugi servis gotovo jednakom brzinom.

Novak je, mora se reći, u tom početnom setu fantastično servirao. Izgubio je svega tri poena na svoj servis, ali nije uspeo da pronađe način da dođe do brejka, iako je za to imao prilike.

U dva navrata, u drugom i osmom gemu, Kresi se mučio da dođe do servis gema. Novak je u tom osmom gemu imao tri puta brejk loptu, ali se Amerikanac spektakularno izvlačio servisima. I onda, u taj-brejku, Novak je sačekao svoju šansu.

Kresi je veoma loše odigrao taj deo igre, dobio samo poen i Novak je posle sat vremena igre imao set u džepu. Morao je Đoković strpljivo da traži šansu i i drugom setu. Kresija nije poremetilo previše to što je lako izgubio taj-brejk.

Nastavio je dobro da servira, Novak je opet imao problema sa čitanjem servisa, samim tim i vraćanjem istih. S druge strane, Novak je nastavio da servira odlično, i traži priliku. I sačekao je u tom devetom gemu kada je Kresi napravio desetu duplu grešku za 15:40, a Đoković potom napravio brejk. I tu je bio kraj – jedan brejk, sasvim dovoljno za pobedu.

U narednom kolu Novak se sastaje sa pobednikom meča između Karena Hačanova i Marka-Andrea Huslera.

 


Be the first to comment on "PAO AMERIČKI BOMBARDER: Novak Đoković savršeno startovao u Parizu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*