LIGA EVROPE: Inter konačno pobedio, petarda Šahtjora, Viljareal se izvukao u Turskoj (VIDEO)

Odigrano je prvih 12 mečeva trećeg kola grupne faze Lige Evrope.

U grupi G Celta je u Vigu odigrala 2:2 sa Ajaksom. Holanđani su dva puta vodili golovima Ciha i Junesa, ali je domaćin oba puta stizao do izjednačenja preko Fontasa i Oreljane. U drugoj utakmici ove grupe Standard Aleksandra Jankovića osvojio je bod protiv Panatinaikosa u Belgiji, rezultat je bio takođe 2:2. Grci su imali prednost od 2:o do koje su preko dvostrukog strelca Ibarba, ipak Belgijanci su stigli do remija golom Žuniora sa bele tačke i Belfodila osam minuta pre kraja utakmice.

Šahtjor je u okviru grupe H na svom terenu demolirao Gent sa 5:0. Ukrajinci su upisali treći trijumf, a strelci su bili Kovalenko, Fereira, Bernard, Tajson i Melišev. Konjaspor i Braga odigrali su nerešeno 1:1. Turci su na svom terenu poveli preko Miloševića, dok je drugi bod Bragi doneo Hasan.

Šalke je nastavio sa pobedama u grupi I. Nemci su u gostima savladali Krasnodar sa 1:0. Jedini gol postigao je Konopljanka u 11. minutu. Nica je istim rezultatom slavila na gostovanju Salzburgu, strelac je bio Plea u 13. minutu.

Fiorentina je upisala i drugi trijumf u nizu u grupi J. Italijani su bili bolji od Libereca u gostima sa 3:1. Dva gola dao je Kalinić, a jedan Babakar. Jedini strelac za Čehe bio je Ševčik. Karabag je na svom terenu došao do važna tri boda, pobeđen je PAOK sa 2:0. Golove za Azerbejdžance postigli su Kintana i Amirgulijev u drugom poluvremenu.

Inter je konačno došao do prvih bodova u grupi K. Frank De Bur je uspeo da nadmurdi Kloda Puela i da ostane na klupi milanskog velikana. Neroazuri su minimalnim rezultatom 1:0 pobedili Sautempton, a junak trijumfa je Antonio Kandreva koji je zakucao loptu u mrežu gostiju u 67. minutu. Deset minuta kasnije Brozović je isključen zbog drugog žutog kartona, ali Englezi nisu mogli do boda. U drugom meču ove grupe Sparta iz Praga napravila je malo iznenađenje na gostovanju u Izraelu, sa 1:o pobeđen je Hapoel Ber Ševa. Jedini strelac za Čehe bio je Pulkrab u 71. minutu.

I za kraj utakmice iz grupe L. Osmanlispor je na svom terenu ispustio pobedu protiv lidera Viljareala, bilo je 2:2. Turci su vodili sa 2:0 na poluvremenu golovima Ruseska u 23. i 24. minutu. Ipak, Španci su u nastavku zaigrali dosta bolje i stigli do važnog boda, Bore je u 55. promašio penal, ali je minut kasnije rezultat smanjio Ndiaje. Remi Žutoj podmornici doneo je sve bolji Pato u 74. minutu. Steaua i Cirih su u Rumuniji odirali nerešeno 1:1. Golubović je nekadašenjeg šampiona Evrope doveo u prednost u 56. minutu, ali su Švajcarci preko Konea stigli do jednog boda.