LIGA EVROPE: Silni Pogba rasturio Fener, Dandalk namučio Zenit, goleada i remi u Rimu (VIDEO)

Završeno je i treće kolo Lige Evrope.

Krenimo redom.

Mančester Junajted ubedljivo je savladao Fenerbahče sa 4:1 na Old Trafordu. Konačno je jednu fenomenalnu partiju odigrao Pol Pogba. Murinjov tim poveo je sa 3:1 golom upravo Francuza sa bele tačke. Penal je iznudio Mata kome je Pogba poslao prekrasnu dugu loptu. Dva minuta kasnije novi jedanaesterac i ponovo oopravdan, za Junajted. Ovoga puta oboren je Marsijal, koji je i preuzeo odgovornost i povisio na 2:0. Pogba je evrogolčinom u prvom minutu nadoknade uvećao prednost na 3:0. Odmah na startu drugog poluvremena pogodio je i Lingard. Utešni pogodak za Fener postigao je Van Persi, ljubimac domaćih navijača, u 83. minutu. Junajted je preuzeo prvo mesto i im a šest bodova, Fener ima dva manje.

U drugom meču ove grupe Fejnord je golom Jorgensena u 55. minutu savladao Zorju sa 1:0. Holanđani imaju kao i Mančester šest bodova, Zorja samo jedan.

Grupa B donela nam je ubedljivu pobedu Olimpijakosa nad Astanom u Atini. Zvezdina braća su slavila sa 4:1, junak trijumfa bio je dvostruki strelac Seba, a pogađali su još Elijonusi i Figerijas. Jedini gol za kazahstanskog predstavnika postigao je Kabanga,

Jang Bojs je u okviru iste grupe pobedio u Švajcarskoj APOEL posle preokreta sa 3:1. Dominirao je Orau koji je postigao het-trik, dok je vodeći gol za goste dao Efrem.

Derbi grupe C odigrali su Majnc i Anderleht, rezultat je bio 1:1. Nemci su poveli iz penala, precizan je bio Mali u 10. minutu. Važan bod Belgijancima doneo je Teodorčik sredinom drugog dela.

Sent Etjen je teže nego što se očekivalo savladao azerbejdžansku Gabalu sa 1:o. Tragičar je bio fubdaler gostiju Rikardinjo koji je postigao autogol u 70. minutu. Bivši fudbaler Partizana Vojislav Stanković odigrao je 90 minuta za Gabalu.

Zenit je nekako iščupao tri boda na gostovanju sjajnom Dandalku i slavio sa 2:1. Irci su preko Bensona u 52. minutu stigli do iznenađujućeg vođstva. Ipak, Rusi su do kraja utakmice uspeli da preokrenu. Prvo je u 71. poravnao Mak, a šest minuta kasnije konačan rezultat postigao Đulijano. Zenit je mogao do još jednog gola, ali je penal promašio Maurisijo u nadoknadi vremena.

Makabi iz Tel Aviva upisao je važnu pobedu protiz AZ u Alkmaru. Izraelci su poveli golom Skarijonea u 24. minutu. Dželat Vojvodine je izjednačio golom Murena u 72. minutu. Tri velika boda timu za koji je sjajno branio Predrag Rajković, doneo je Golasa osam minuta pre kraja.

Roma je razočarala svoje navijače. Rimljani su na Olimpiku odigrali 3:3 sa Austrijom iz Beča. Bečlije su do vođstva stigle pogodkom Holchausera u 16. minutu. Do odlaska na odmor El Šaravi postiže dva gola i pravi potpuni preokret. Florenci je u 69. minutu na asistenciju Totija povisio na 3:1 i mislilo se rešio pitanje pobednika. Ali, Austrija nije tako mislila. Golovima Prokopa i Kajodea u 82. i 84. minutu gosti stižu do iznenađujućeg boda.

Astra Đurđu stigla je do prvih bodova i to pobedom na vrućem gostovanju Plzenju od 2:1. Rumuni si poveli golom Alibeka krajem prvog poluvremena. 2:0 je bilo u 64. minutu kada je Horava postigao autogol. Isti igrač postavio je konačan rezultat, prvo je promašio penal, ali je pokupio svoj otpadak i savladao golmana gostiju za 1:2.

Genk je na svom stadionu napravio iznenađenje pobedivši Atletik Bilbao sa 2:o. Belgijanci su postigli po gol u oba poluvremena, prvo je pogodio Brabek, a konačan rezultat postavio je Ndidi.

U drugom meču ove grupe Rapid iz Beča i Sasuolo odigrali su 1:1. Austrijanci su poveli golom Šauba već u sedmom minutu. Važan bod gosti su zaradili autogolom Šramela sredinom drugog poluvremena.