POKETINO SPUSTIO GVARDIOLU NA ZEMLJU: Totenhem održao Sitiju čas fudbala i naneo mu prvi poraz (VIDEO)

Fudbaleri Totenhema savladali su u velikom derbiju sedmog kola Mančester Siti sa 2:0 i tako naneli prvi poraz ekipi Pepa Gvardiole ove sezone.

Pevci su sjajno započeli meč, njihov visoki presing pravio je dosta problema Građanima. Sjajna igra Totenhema isplatila se već u 9. minutu. Deni Rouz je centrirao, a Kolarov je volšebno poslao loptu u svoju mrežu, pa je domaćin poveo sa 1:0. Nastavili su momci Maurisija Poketina sa dobrim fudbalom, pa su do kraja poluvremena uvećali prednost golom Alija. Sa rezultatom 2:0 se i otišlo na poluvreme.

Siti je zaigrao nešto bolje, te je na startu drugog dela imao veliku priliku, ali je Ljoris uz pomoć stative zaustavio Aguerov udarac. Londonski tim ej mogao sva pitanja oko pobednika da reši u 65. minutu, Fernandinjo je oborio Alija, a Mariner je opravdano pokazao na belu tačku. Ipak, Klaudio Bravo je sjajno pročitao i odbranio udarac Erika Lamele. Do kraja utakmice Siti je svim snagam pokušao da dođe barem do jednog gola, dok je Totenhem pretio iz kontri. Sjajni Ugo Ljoris je dobrim odbranama „maltretirao“ fudbalere gostinu, pre svega Aguera, koga danas, baš kao i Ibru, nije hteo gol. Vredi napomenuti i sjajnu igru štopera domaćih Tobija Aldervajrelda i Vertongena, koji su odigrali „doktorsku“ utakmicu.

Ovim trijumfom ekipa Maurisija Poketina ostala je na drugoj poziciji, ali sada samo sa bodom zaostatka u odnosu na današnjeg rivala. Posle ove utakmice Totenhem je jedina neporažena ekipa u Premijer ligi.

U drugom meču od 15:15 Lester i Sautempton su odigrali utakmicu sa puno šansi, ali bez golova 0:0. Branilac titule je 12. sa osam bodova, a Soton ima bod više i nalazi se na 10. poziciji.